Puhački orkestar HV-a odupro se plotunima iz lunića i šatora

Nakon što su sinoć ustanovljene regule o lijepom ponašanju – križevački štatuti – čime je započelo jubilarno 40. Križevačko veliko spravišče, na glavnu pozornicu kod crkve svetog Križa popeli su se članovi Puhačkog orkestra Hrvatske vojske, glavni izvođači prvog dana POOH festa, koji je popodne započeo na gradskim ulicama. U skoro dvosatnom programu iz puhaćih oruđa vojnika-puhača čuo se niz dobro poznatih melodija, ritmički i taktički disciplinirano odsviranih.

Glazbenici pod dirigentskom komandom Luke Vukšića svakom svojom izvedbom, bilo koračnica bilo filmskih glazbenih tema, osvajali su tribine, do kojih je međutim iz smjerova KTC-ovog šatora i obližnjeg luna-parka poput plotuna dopirala tutnjava agresivnih dubokih tonova. Unatoč intervencijama predstavnika organizatora Spravišča i POOH festa, da se takva buka stiša zbog koncerta, do kraja programa veličanstvenu vojno-puhačko-glazbenu paradu nagrizali su zvukovi nelijepog ponašanja.

Tijekom svirke jednom vojaku je i pozlilo, no HV-ovci su koncert ipak trijumfalno priveli kraju, poslije čega ih je dvjestotinjak gledatelja dugim pljeskom nagradilo za glazbenu borbenost.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.