Dobrotvorna akcija FIVE4KIDS i ove godine


Od danas pa sve do Božića križevačka udruga P.O.I.N.T. će provoditi dobrotvornu akciju FIVE4KIDS za djecu s posebnim potrebama Križevaca, četvrtu godinu zaredom. Svi građani, organizacije, obrti i poduzeća koji štićenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima žele ovogodišnje božićne blagdane učiniti što radosnijim, donacije mogu uplatiti na žiro-račun 2402006-1400004747, uz opis plaćanja "Five4Kids" i primatelja uplate: udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 27, Križevci.

Veliki broj djece s teškoćama u razvoju živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugroženi i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu školske i predškolske dobi iz Centra, za tridesetak odraslih osoba s posebnim potrebama brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru. Budući da je vrijeme Božića sve bliže, želja je volontera P.O.I.N.T.-a da što više građana podijeli radost darivanja s tim osobitim mališanima.

Ovogodišnja akcija pod sloganom "Petaka za đaka" u narednih će šest tjedana prikupljati donacije na kulturnim i drugim promotivnim događanjima, a prva prilika za sudjelovanje bit će na štandu udruge P.O.I.N.T. ovaj vikend na 10. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije. Sva daljnja događanja bit će pravodobno najavljivana na portalu Križevci.info koji već tradicionalno medijski pokriva akciju, a otkud je akcija i prvi put krenula 2004. godine.

Podršku akciji FIVE4KIDS već su najavili križevačka udruga K.V.A.R.K. i Klub kulture te moto-klub Crusaders, od poduzeća Križevački poduzetnički centar, a očekuje se i medijska podrška Web-portala te tiskanih i drugih medija, posebno onih vezanih uz Križevce i županiju. Tijekom proteklih godina podrška akciji stizala je iz Zagreba, Punta (Krk), Čakovca, Osijeka i drugih hrvatskih mjesta, ali i iz stranih zemalja – Njemačke, Sjedinjenih američkih država, itd. Organizatori akcije se i ove godine nadaju jakoj podršci lokalnih pravnih i fizičkih osoba, jer upravo na ovaj način kao zajednica možemo stasati, a da pri tome ne mislimo samo na materijalno i samo na sebe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.