HNS: Županiji je obrazovanje poluprioritet

Darko_KorenKOPRIVNICA – Županijska organizacija HNS-a smatra da obrazovanje ne može biti poluprioritet, te stoga ocjenjuje neodgovornim što Koprivničko-križevačka županija neće pomoći nabavu udžbenika osnovcima. U priopćenju koje je potpisala predsjednica podravsko-prigorske organizacije stranke Melita Samoborec, ‘narodnjaci’ poručuju da bi se naša regionalna uprava trebala ugledati na međimursku, u kojoj je župan slučajno također iz HNS-a, a koja je preslagivanjem proračuna i prodajom nekretnina namaknula novac za udžbenike.

Na temu kupnje knjiga osnovcima i ne samo njima, za čije je stavljanje na dnevni red ovoga ljeta najzaslužnija koprivnička oporba, prozvani župan Darko Koren kaže da je procjena županijskog vodstva kako zbog ulaganja koja su u tijeku ovoga časa nema novca i za udžbenike.
– Mi ovoga trenutka gradimo tri škole, u Sokolovcu, u Legradu i u Cirkveni, jednako tako uređujemo energetski fasadu i krovište Srednje škole u Koprivnici i isto tako mijenjamo krovište Učeničkog doma u Križevcima. Naravno, financiramo još mnoge programe iz sektora obrazovanja i procjena je da ovoga

Veli da se nikako ne bi htjeli uspoređivati s drugima, ali kad je već potegnut primjer Međimurske županije napominje da ona u pravilu ima nekih 25-30 milijuna kuna gubitka svake godine.
– Dok mi ipak poslujemo pozitivno, što nam omogućava realizaciju svih ovih investicija, pa tako i u ovom trenutku smo financijski stabilni da možemo servisirati sve one obaveze koje su nam propisane zakonom pa i povrh toga, dodao je župan.

Na kraju je naglasio da mu je drago što konačno i ‘narodnjaci’ imaju vlastiti stav o nečemu, a pogotovo što ga je izrekla šefica županijske organizacije stranke. Naime, Melitu Samoborec kaže da javnost opravdano povezuje s temom obrazovanja, jer joj je doktorat plaćen iz proračuna Grada Koprivnice, u kojem je dogradonačelnica. Samoborec pak krajem lipnja je objašnjavala da tih 18 tisuća kuna nije primila izravno iz proračuna Grada, već od Sveučilišta Sjever.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
lepi Af
lepi Af

Ovaj kaj se je zakorenil v. Županiji za masne pare je sretan kaj tam nema križevečke ekipe