HNS: Županiji je obrazovanje poluprioritet

Darko_KorenKOPRIVNICA – Županijska organizacija HNS-a smatra da obrazovanje ne može biti poluprioritet, te stoga ocjenjuje neodgovornim što Koprivničko-križevačka županija neće pomoći nabavu udžbenika osnovcima. U priopćenju koje je potpisala predsjednica podravsko-prigorske organizacije stranke Melita Samoborec, ‘narodnjaci’ poručuju da bi se naša regionalna uprava trebala ugledati na međimursku, u kojoj je župan slučajno također iz HNS-a, a koja je preslagivanjem proračuna i prodajom nekretnina namaknula novac za udžbenike.

Na temu kupnje knjiga osnovcima i ne samo njima, za čije je stavljanje na dnevni red ovoga ljeta najzaslužnija koprivnička oporba, prozvani župan Darko Koren kaže da je procjena županijskog vodstva kako zbog ulaganja koja su u tijeku ovoga časa nema novca i za udžbenike.
– Mi ovoga trenutka gradimo tri škole, u Sokolovcu, u Legradu i u Cirkveni, jednako tako uređujemo energetski fasadu i krovište Srednje škole u Koprivnici i isto tako mijenjamo krovište Učeničkog doma u Križevcima. Naravno, financiramo još mnoge programe iz sektora obrazovanja i procjena je da ovoga

Veli da se nikako ne bi htjeli uspoređivati s drugima, ali kad je već potegnut primjer Međimurske županije napominje da ona u pravilu ima nekih 25-30 milijuna kuna gubitka svake godine.
– Dok mi ipak poslujemo pozitivno, što nam omogućava realizaciju svih ovih investicija, pa tako i u ovom trenutku smo financijski stabilni da možemo servisirati sve one obaveze koje su nam propisane zakonom pa i povrh toga, dodao je župan.

Na kraju je naglasio da mu je drago što konačno i ‘narodnjaci’ imaju vlastiti stav o nečemu, a pogotovo što ga je izrekla šefica županijske organizacije stranke. Naime, Melitu Samoborec kaže da javnost opravdano povezuje s temom obrazovanja, jer joj je doktorat plaćen iz proračuna Grada Koprivnice, u kojem je dogradonačelnica. Samoborec pak krajem lipnja je objašnjavala da tih 18 tisuća kuna nije primila izravno iz proračuna Grada, već od Sveučilišta Sjever.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. lepi Af piše:

    Ovaj kaj se je zakorenil v. Županiji za masne pare je sretan kaj tam nema križevečke ekipe

Komentari su zatvoreni.