Bozanić istaknuo da vjernici i danas životom trebaju svjedočiti vjeru

“Vjernost Bogu danas sasvim konkretno znači vjernost Božjim zapovijedima, što se ne svjedoči riječima nego se potvrđuje životom, a to ne pripada samo prošlosti nego i sadašnjosti kada se stavlja na ispit vjernost Bogu.” Poručio je to danas u Križevcima kardinal Josip Bozanić predvodeći veliko misno slavlje uz blagdan sv. Marka Križevčanina.

Pred oko 3000 vjernika iz križevačkoga kraja i hodočasnika, članova udruga invalida i udruga ratnih veterana Hrvatski domobran, uz brojne svećenike iz križevačkoga dekanata i više drugih gradova na misi je sudjelovao i novi grkokatolički biskup, vladika križevačke eparhije mons. Nikola Nino Kekić
Podsjetivši na 420. obljetnicu rođenja Marka Križevčanina i 390. obljetnicu njegove mučeničke smrti u slovačkim Košicama kardinal Bozanić je kazao da sv. Marko ostaje uzor i svećenicima i vjernicima. “Toliko je situacija, od obiteljskog do društvenog života, kada smo na ispitu hoćemo li svojim stavom, riječju i životom stati iza onoga što Bog od nas očekuje ili ćemo se povesti za raznim ponudama, zamkama, koje nam naizgled nešto i nude.
Nude neki maleni dobitak, ali je li to dobitak ili gubitak odgovor daje sv. Marko Križevčanin koji se nije htio odreći svoje vjere i Svetoga oca ni po cijenu života”, poručio je kardinal Bozanić. Ujedno je istaknuo da Hrvatska i hrvatski narod trebaju još puno dobrih, mladih svećenika zauzevši se da se mladi još više zanimaju za duhovna zvanja.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.