Liječnici u Križevcima 7 dana bez tople vode

Grupa liječnika se obratila i dožupanu Koranu, upozorivši na lošu koordinaciju između zakupaca i voditelja ispostave

KRIŽEVCI – U križevačkoj ispostavi Županijskog doma zdravlja liječnici su sve nezadovoljniji suradnjom s Terezijom Kolar, ravnateljicom Županijskog doma zdravlja, a kap koja je prelila čašu bilo je nedavno ukidanje mogućnosti telefoniranja izvan Hrvatske.

– Moje bi kolege to mogli i razumjeti da oni sami ne plaćaju telefonske usluge s obzirom na to da su privatnici, odnosno zakupodavci pojedinih prostora u Domu zdravlja – rekao je danas dr. Željko Bakar, predsjednik Udruge privatnih poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

No, to je samo jedan od problema zbog kojih su se liječnici odlučili obratiti medijima. Dr. Bakar tvrdi da se on kao njihov predstavnik u nekoliko navrata posljednjih mjeseci obraćao ravnateljici Tereziji Kolar i županijskim vlastima.

– Grupa liječnika dodatno se pismom obratila i dožupanu Darku Koranu, upozorivši na lošu koordinaciju između zakupaca, voditelja ispostave i uprave Županijskog doma zdravlja, no nikakva rješenja nisu dogovorena – kaže dr. Bakar.

Dodao je da je zakupodavcima pojedinih prostora u Domu zdravlja otpočetka ove godine ponuđen ugovor prema kojem bi, uz čišćenje prostora i najaminu od 1250 kuna, morali plaćati i, kako to stoji u ugovoru, jedan dio investicijskog održavanja te sudjelovati u plaćanju osiguranja zgrade.

Dio liječnika, strahujući da bi mogli ostati bez prostora, ipak je takav ugovor potpisao, no sada su vrlo zabrinuti hoće li možda negativno poslovati, pogotovo stoga što ugovorom nije definirano koliki bi trebao biti udio zakupnika u investicijskom održavanju, da li po kvadratu ili na neki drugi način – upozorava dr. Bakar.

– Događa se svašta, pa su tako nedavno ordinacije u Križevcima gotovo tjedan dana bile bez tople vode jer iz Koprivnice nikako nije dolazio majstor. Ove je sezone prerano isključeno grijanje – rekao je dr. Bakar.

Liječnici su dobili odgovore

Ravnateljica Kolar danas nam je rekla da preko medija ne želi raspravljati o organizacijskim pitanjima rada u Domu zdravlja. – Liječnici su dobili odgovore i imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo. No, čini mi se da je pozadina svega želja za izdvajanjem križevačke ispostave iz Županijskog doma zdravlja – rekla je ravnateljica

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.