Marko Tomas s krunom ULEB-ova kupa

Najbolji križevački košarkaš i stalni hrvatski reprezentativac, 22-godišnji Marko Tomas, u ponedjeljak se u belgijskom kraljevskom gradu Charleroi okrunio titulom osvajača kupa ULEB-a. U završnoj utakmici ovosezonskog kupa njegov klub Real Madrid pobijedio je litavski Lietuvos Rytas s 87-75 (22-18, 18-23, 29-17, 18-17).
Premda je Marko u finalu odigrao tek četiri minute i u to vrijeme izgubio jednu loptu, s momčadi madridskih kraljeva zasluženi je pobjednik ovog europskog košarkaškog natjecanja.
Stupili smo u kontakt s Markovim ocem i prvim košarkaškim odgajateljem Antom, koji nam se javio baš iz Madrida, gdje je otišao u čestitare sinu. Samo nam je prenio obavijest da se Markovi dojmovi uoči finalne utakmice mogu pročitati na jednom domaćem košarkaškom portalu.

Nakon utakmice Marko je za stranice svog kluba izjavio da je "vrlo ponosan što je kao pobjednik dio povijesti svog kluba", kazavši da je to za njega "nevjerojatan trenutak." Obećao je i (stoji i u naslovu na siteu) "da za proslavu novog naslova neće morati dugo čekati."

Sportska obitelj Tomas zacijelo je ponosna na europski uspjeh, a slavlje će sigurno nastaviti i u Križevcima odnosno Hrvatskoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.