Šteta u TZ procjenjena na oko pola milijuna kuna

KRIŽEVCI – Turistička zajednica grada Križevaca u zadnjim je pripremama za najveći posao u godini, organizaciju Velikog spravišća, središnje turističke manifestacije koja će se za vikend održati po 45. put. Zajedno s tim i brojnim drugim poslovima, od polovice prošle godine traje i ozdravljenje Turističkog ureda, koji je s blokiranim računom i dugovima ostavila prijašnja direktorica Vlasta Kliček, a naslijedila ju nova, Olinka Djigaš. Od njezinog dolaska račun je deblokiran, što je bio i uvijet za predlaganje projekata na natječaje HTZ-a i Ministarstva turizma, državi su vraćena porezna dugovanja, no iako stanje na papiru ne izgleda tako loše, do oporavka je još dug put, smatra direktorica Djigaš.
– Ono što se vidi, zapravo je to da su naše obveze, obveze Turističke zajednice, još uvijek manje nego li potraživanja, koja su velika i potrajat će neko vrijeme dok se razriješe. Sudski proces protiv bivše direktorice je u tijeku i zapravo najveća potraživanja su s te strane.

Iako kaže da se još s vremena na vrijeme iznenade ponekim novim kosturom iz ormara, križevački gradonačelnik vjeruje da je šteta u Turističkoj zajednici konačno utvrđena s iznosom od oko pola milijuna kuna.
– To je taj realan iznos od jedno 500 tisuća kuna koji Turistička zajednica potražuje, a koji je nenaplativ. To je na sudu. Obzirom na hrvatsko pravosuđe, to ni dragi Bog ne može procijeniti kad bi moglo biti gotovo, tako da ne moramo očekivati brzo povrate tih sredstava. Ali mi ćemo, naravno, koristiti zakonske instrumente da ne dođe ni do zastara ni do ičega drugoga. Stanje je loše, ali, možemo reći, pod kontrolom, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Afera i njezin sudski epilog tako će s vremenskim odmakom sve manje plijeniti pažnju javnosti, a Turistička zajednica pod novim vodstvom postajati sve važnija gradska ustanova. Tome u prilog idu i podaci o broju noćenja na križevačkom području, čiji je broj s predlanjskih 2000, prošle godine narastao na 6000, a i prva polovica 2012. na razini je 2011. godine. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.