Policija: Ne širite paniku, nisu potvrđene dojave o otmici djece

Nakon upozorenja po društvenim mrežama o “sumnjivim kombijima” i osobama koje na koprivničkom i đurđevačkom području navodno pokušavaju oteti djecu te ih mame slatkišima, Koprivničko-križevačka policija u priopćenju je objavila da ne postoji niti jedan dokaz da se to uistinu događa.

Temeljem zaprimljenih dojava građana, obavljenim provjerama i obilascima užih i širih mjesta iz dojava te prikupljenim saznanjima, nije se ni na koji način potvrdila sumnja da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djece. Provedenim kriminalističkim istraživanjima nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili drugog protupravnog ponašanja na štetu djece“, kažu iz policije. Dodaju da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da obavljenim provjerama nisu potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije.

Napominjemo da se ovakve informacije o sumnjivim vozilima pojave periodično, ali da dosad nisu bile utemeljene, kao i prije nekoliko dana objavljena vijest u medijima o navodnom sumnjivom vozilu na širem koprivničkom području, gdje smo nakon zaprimljene dojave proveli opsežne provjere i nismo utvrdili navode iz dojave te smatramo da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebnog uznemiravanja javnosti“, poručuje policija.
Djecu je važno upozoriti na moguće opasnosti kako u prometu, štetnim druženjima i sredstvima ovisnosti tako i o komunikaciji s nepoznatim osobama, dodaju iz policije i pozivaju građane da dojave bilo kakvo sumnjivo ponašanje na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i obaviti potrebne provjere.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.