Pokušao obljubiti poznanicu

Na putu je pitao M.V. žuri li joj se ili se želi malo s njim družiti, na što je ona samo slegnula ramenima. Smatrao je da zna kakvo joj "druženje" predlaže

KRIŽEVCI – Na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, pravomoćno je osuđen I. C. (43) iz Svetog Ivana Žabna jer je 2. kolovoza 2006. godine između 23 sata i ponoći, na cesti između Svetog Ivana Žabna i Brezovljana, u osobnom automobilu VW Golf, bludničio nad suvozačicom M.V.

Oštećena se vozila u njegovu automobilu na suvozačevu mjestu, no kada ga je zamolila da stane, okrivljeni je povećao brzinu unatoč tome što je ona počela plakati i moliti ga da stane. Čak je otvorila i vrata automobila kako bi iskočila iz njega, no okrivljeni joj je odgovorio neka slobodno skoči ako se hoće ubiti te nakon toga, u namjeri da zadovolji pohotu, skrenuo na šumski put, zaustavio vozilo, spustio njezino sjedište i rukama joj podigao majicu i grudnjak. Počeo ju je rukama dirati po grudima i pokušao joj otkopčati i hlače, no kako se M.V. branila i rukama držala hlače, prestao je s diranjem.

Okrivljeni je u obrani rekao da ne priznaje navode optužbe te da je u spomenuto vrijeme „došlo do određene situacije" između njega i oštećene, ali ne na način kao što ona tvrdi. Rekao je da je znao njezino ime i gdje stanuje, no do te večeri ni na koji način nije s njom kontaktirao. Susreo se s njom oko 23 sata kada je išao iz Brezovljana prema Svetom Ivanu Žabnu. Vidio je kako ide po cesti te stao i pitao treba li prijevoz. Ona je na to bez riječi ušla u auto. Na putu kući pitao ju je žuri li joj se ili se želi malo s njim družiti, na što je ona samo slegnula ramenima. Smatrao je da zna kakvo joj „druženje" predlaže, odnosno da misli na spolni odnos.

Razmijenili brojeve mobitela

Oštećena se, navodi okrivljeni, nećkala i zatim rekla da ne želi ići s njim. Priznaje da joj doista nije stao na odvojku gdje je trebala izaći. Vrata je zatvorio kako ne bi ispala iz auta. Automobil je potom zaustavio kraj ceste i još je jednom pitao mogu li biti intimni, na što mu je odgovorila da je bolesna i da je bila na operaciji te je sama podigla majicu i pokazala mu ožiljke na trbuhu. Nakon toga se zgrčila na sjedalu, a on ju je poljubio u vrat, a majicu joj podigao kako bi je mogao poljubiti i u leđa. Grudnjak joj, kazao je, nije ni pokušao otkopčati. Potom su razmijenili brojeve mobitela i on ju je automobilom odvezao blizu njezine kuće.

Prema oštećenici se, rekao je, tako ponio, jer njezine odgovore nije smatrao ozbiljnima već neodlučnima.

Mirjana Nemec, sutkinja križevačkog Općinskog suda, okrivljeniku je kao olakotne okolnosti uzela činjenice da je najveći dio navoda priznao te da dosad nije osuđivan, a i nakon odbijanja oštećenice, prekinuo je s ponašanjem, dok otežavajućih nije bilo. Sud vjeruje da će se izrečenom kaznom kod okrivljenika postići svrha kažnjavanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.