Županija nagradila najuspješnije učenike i mentore na državnim natjecanjima

U ponedjeljak, 12. lipnja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici održan je prijem županijske uprave Koprivničko-križevačke županije za najuspješnije učenike i mentore koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima u školskoj godini 2016./2017. te ujedno na simboličan način obilježili završetak nastave. Za njih je u županijskom proračunu osigurano ukupno 127.608,94 kuna, koje su uručili župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Natjecanja učenika u znanjima i vještinama te sportskim disciplinama organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i Školskim športskim savezom Republike Hrvatske u osnovnim i srednjim školama. Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojilo je 16 učenika, drugo mjesto 15, a treće 19 učenika. U ekipnoj konkurenciji prvo su mjesto osvojile 4 ekipe, drugo 3, a treće također 3 ekipe, dok je nagrađenih mentora bilo 40.

U školskoj godini 2016./17. u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno je 26 natjecanja u znanju te 12 natjecanja u sportskim disciplinama, na kojima je sudjelovalo 1921 učenik te 470 mentora. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje) s oko 187.000,00 kuna, što se odnosi na sve škole kojima je Županija osnivač te također za škole kojima su osnivači Grad Koprivnica, Grad Križevci i Grad Đurđevac.

Župan Darko Koren je čestitao učenicima, njihovim mentorima i ravnateljima te izrazio zadovoljstvo što nastavljaju s tradicijom koja pokazuje opredjeljenje Koprivničko-križevačke županije prema brizi za obrazovanje.
– Temeljna zadaća svake županije je ulaganje u obrazovanje, na što otpada oko 60% našeg proračuna, a samo u posljednje četiri godine uložili smo 50 milijuna kuna, što pokazuje da nam je taj sektor na prvom mjestu. Zahvaljujem učenicima na iskazanima znanjima i vještinama na brojnim natjecanjima za koje je bilo potrebno mnogo truda i odricanja, ali i učiteljima koji imaju ulogu arhitekata društva, kazao je župan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.