Križevački kuglači ‘elektraši’ za bod bolji od varaždinskih ‘metalaca’

U 4. kolu 3. Hrvatske kuglačke lige regije sjever, zone Varaždin, kuglači KK "Elektra" Križevci bili su "domaćin" KK "MIV" (Metalska industrija Varaždin) na Kuglani 2 u Koprivnici. Budući je koprivnička kuglana stara tek nekoliko dana (točnije 2 tjedna) križevački je kuglači još nisu uspjeli dovoljno dobro „prokužiti“ pa ne osjećaju da imaju prednost domaćeg terena. Utakmica je započela nastupom Zvonimira Posavca protiv Zlatka Peršića i Željka Horvata protiv Davora Hojskog. Oni su bili tzv. 1. par. Posavec je odličnom igrom pobijedio Peršića 2,5: 1,5 u setovima i tzv razlikom u „drvima“ od 18 čunjeva i donio bod za ekipu "Elektre" Križevci. Horvat je podbacio i osvojena 2 seta mu nisu bila dovoljna za bod, budući je od Hojskog izgubio 18 čunjeva. Tako je nakon 1. para rezultat bio 1:1, s istim brojem čunjeva za obje ekipe, pa je rezultat bio 1098:1098.

Drugi par bio je Josip Knapić protiv Emanuela Verse i Tomica Vratarić protiv Josipa Kovačića. Knapić je odlično otvorio utakmicu, osvojio 2 seta uz minimalnu prednost od 3 čunja. Na žalost 3. i 4. set je izgubio (opet minimalnom) razlikom, ali dovoljno da Versa odnese bod. Vratarić je također dobro krenuo i osvojio prva dva seta i skupio prednost od 16 čunjeva. "MIV" mijenja Kovačića Brankom Dumbovićem, koji dobiva zadnja dva seta razlikom 17 čunjeva, pa je ukupno Vratarić izgubio za 1 čunj. Nakon 2. para rezultat je 3:1 za "MIV".
U posljednjem, 3. paru igrali su Ivan Šimatović protiv Damira Peršija i Tomislav Sanković protiv Tomislava Peršića. Šimatović loše otvara i u prvom setu već gubi 22 čunja. U drugom setu se vraća i dobiva set, te u njemu nadoknađuje 18 čunjeva. Peršija mijenjaju Vrbancem. Šimatović osvaja 3. set s 41 čunjem razlike, a 4 gubi s 14 čunjeva (537) Ukupno dovoljno za bod "Elektre". Sanković nesretno gubi prvi set. (Peršić u 30. hicu pogađa 9, za set i +1 čunj). Drugi i treći set osvaja Sanković u napetoj i izjednačujućoj utakmici i vraća razliku na +4 u svoju korist. Četvrti set odigrava rezervirano i gubi ga 20 čunjeva razlike, (540) ukupno 2:2 u setovima +16 i bod za "MIV".
Nakon što su svi igrači odigrali rezultat je bio 4:2 za "MIV". Čekalo se da suci zbroje ukupno (ekipno) srušene čunjeve kako bi se ekipi s više srušenih čunjeva dodijelila još 2 boda.
Koliko je utakmica bila izjednačena dokazuje ukupni rezultat 3219:3218 odn +1 za "Elektru". Tako je Elektra dobila još 2 boda, što je značilo ukupni rezultat utakmice 4:4 (neriješeno) odnosno podjelu bodova (1:1). Premda taj 1 ekipni čunj spasio "elektraše" od poraza, ostaje gorak okus u ustima, jer su gosti, uz odličnu igru tijekom cijele utakmice imali i malo više sportske sreće.
Trenutno su križevački kuglači 11. s 3 boda. Iako su zbog nedostatka kuglane kasno počeli sa sezonom, vlasnici su drugog najboljeg rezultata po ukupnom broju srušenih čunjeva, što je dokaz snage ekipe, a i forma im polagano raste, pa očekuju još dosta pobjeda , pogotovo onih na "domaćem" terenu. Sljedeća utakmica je u petak protiv varaždinske "Ceste", u kuglani Varteks u Varaždinu, za koji je zgodno napomenuti kako ima 2 kuglane, dok je treća pri završetku, i 8 registriranih kuglačkih klubova.

REZULTATI:

KK "Elektra" Križevci 3219

Zvonimir Posavec 586
Željko Horvat 512
Joisip Knapić 540
Tomica Vratarić 504
Ivan Šimatović 537
Tomislav Sanković 540

KK "MIV" Varaždin 3218

Zlatko Peršić 568
Davor Hojski 530
Emanuel Versa 545
Josip Kovačić 225
Damir Perši 514
Tomislav Peršić 556
Branko Dumbović 280

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.