Krali bonove i čokolade

Robu je iz kioska uzimao drogookrivljeni Hrvoje D. te je kroz otvor prodajnog pulta dodavao prvookrivljenom Hrvoju D. i trećeokrivljenom Viliju T. koji su stajali ispred kioska

KRIŽEVCI – Hrvoje D. (22) iz Križevaca, Hrvoje D. (22) iz Križevačkog Ivanca i Vili T. (21) iz Križevaca pravomoćno su osuđeni su na koprivničkom Općinskom sudu jer su tijekom 2004. godine nekoliko puta provalili u kiosk i ugostiteljski objekt na križevačkom području i krali različite stvari.

Prvookrivljeni Hrvoje D. osuđen je na deset mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, jer je 15. na 16. ožujka 2004. godine u noćnim satima u Križevcima, prema unaprijed dogovorenom planu s nepoznatom osobom, odvijačem slomio lokot na zaštitnoj rešetki s prednje strane kioska VTP-Kos pekarstvo te potom podigao rešetku i otvorio staklo na prodajnom pultu. Nepoznata osoba koja je bila s njim, uzela je Vip i Simpa bonove, čokolade, žvakače gume i sokove u neutvrđenoj količini. Robu je dodavao provookrivljenom Hrvoju D. koji je stajao ispred kioska. Vrijednost ukradene robe veća je od šest tisuća kuna.

Drugookrivljeni Hrvoje D. osuđen je na godinu dana jer je s prvookrivljenim Hrvojem D. i trećeokrivljenim Vilijem T. u noći 20. na 21. listopada 2004. godine u Križevcima prema prethodnom dogovoru na istom kiosku čekićem slomio lokote na zaštitnoj rešetki s prednje strane kioska iz kojeg su ukrali Vip i Simpa bonove u vrijednosti 4300 kuna te sedamdesetak čokolada. Robu je iz kioska uzimao drogookrivljeni Hrvoje D. te je kroz otvor prodajnog pulta dodavao prvookrivljenom Hrvoju D. i trećeokrivljenom Viliju T. koji su stajali ispred kioska.

Trećeokrivljeni Vili T. osuđen je na godinu dana i tri mjeseca zatvora, uvjetno na dvije godine. Sva trojica ponovno su u isti kiosk provalila i 31. listopada 2004. godine te ukrali robu vrijednu 3300 kuna. Trećeokrivljeni Vili T. je sâm u noći 7. studenoga 2004. godine oko četiri sata ujutro, došao do ugostiteljskog objekta Lampaš na Nemčićevu trgu u Križevcima, u vlasništvu Šime Stipića, provukao se ispod zaštitnog šatora terase, nakon čega je metalnom polugom razbio staklo na vratima terase te ušao u ugostiteljski objekt, gdje je iz kutije električnog brojila u zidu skladišta uzeo 500 kuna.

Županijski sud potvrdio presudu

Prvookrivljeni Hrvoje D. dužan je Đuri Kosu, vlasniku VTP-Kos pekarstvo, nadoknaditi 6075 kuna, a zajedno s drugookrivljenim Hrvojem D. i trećeokrivljenim Vilijem T. 4691 kunu.
Drugookrivljeni Hrvoje D. dužan je zajedno s trećeookrivljenim Vilijem T. vlasniku Đuri Kosu nadoknaditi iznos od 3323 kune.
Trećeokrivljeni Vili T. dužan je Šimi Stipoviću platiti 1380 kuna te Đuri Kosu nadoknaditi 544 kune.
Sva trojica na sudu su izjavila da se osjećaju krivima.
Prvookrivljeni Hrvoje D. žalio se na prvostupanjsku presudu, no Županijski sud ju je odbio kao neosnovanu i potvrdio presudu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.