[FOTO] Križevački izviđači na Nemčićevom trgu održali Šatorijadu

Odred izviđača “Kalnik” Križevci tijekom prošlog je vikenda održao prvu Šatorijadu u središtu grada, na Trgu Antuna Nemčića. Cilj je bio omogućiti građanima sudjelovanje u raznim izviđačkim aktivnostima uključujući i spavanje u šatoru, a tijekom Šatorijade bili su mogući i upisi u Odred. Dojmove s prve Šatorijade najbolje su opisali sami sudionici:

Dok su izviđači i istraživači podizali šatore, poletarci i ostali gosti igrali su razne igre, prikupljali jesenske plodove i od njih izrađivali figurice. Obilazili su nas građani raznih dobnih uzrasta. Neki od njih su nam se pridružili u aktivnostima, drugi su pogledali kako šator izgleda iznutra i saznali odgovore na razna pitanja o izviđačima.

Nakon večere uslijedio je zajednički KZP (Kulturno-zabavan program) na kojem smo pjevali izviđačke pjesme, igrali zanimljive igre, čitali zagonetne priče i pronalazili odgovore.

Poletarci su otišli kućama nakon KZP-a, a ostali su dogovorili noćna dežurstva kako bi ostali sigurni tijekom cijele noći. Kiša je testirala postavljene šatore (svi su iznutra ostali suhi). Padala je i ujutro tijekom doručka i rušenja šatora, ali nije omela naše izviđače!

Hvala Grad Križevci na dopuštenju za kampiranje u samom centru grada! Zahvaljujemo i svima koji su nam se pridružili i uživali s nama!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.