Hrg: Iznenađen sam zbog gubitka laboratorija

Budući da je u to uloženo dosta novca i truda te je dio aktivnosti počeo, iznenadilo me da za zdravstvo ove godine nema sredstava za daljnje ulaganje – kaže Branko Hrg

KRIŽEVCI – U posljednje tri, četiri godine u Križevcima je u zdravstvo uloženo oko 13 milijuna kuna. To je bilo potrebno i s ulaganjima treba nastaviti. Kod Doma zdravlja trebalo je još urediti okoliš i parkiralište kako bi se pacijentima omogućio prilaz, a bilo je planirano i rušenje postojeće barake, gdje je laboratorij, te njegovo preseljenje u novi prostor za što su napravljeni projekti i troškovnik. Time je trebao biti riješen problem fizikalne terapije i time bi se stvorili bolji uvjeti za poboljšanu zdravstvenu zaštitu. Budući da je u to uloženo dosta novca i truda te je dio aktivnosti počeo, iznenadilo me da za zdravstvo ove godine nema sredstava za daljnje ulaganje – kaže Branko Hrg.

– Laboratorij, uređenje parkirališta i fizikalna terapija moraju se riješiti. Možda je to bio jedan od glavnih razloga oštrije reakcije na županijske dužnosnike i službe i ne trebaju se na to ljutiti. Radi se o pristupu poslu, smatram da se takve aktivnosti i ulaganja moraju planirati unaprijed, a ako nema dovoljno decentraliziranih sredstava, treba ukazati na problem i osigurati sredstva iz drugih izvora – kazao je gardonačelnik Branko Hrg.

– Župan nema vremena voditi brigu o svakom detalju, ali odgovorni ljudi i njegovi prvi suradnici moraju ukazati na te probleme i pokušati naći rješenje. Ono što je još važnije jest da nema nikakve usuglašenosti između tih službi i Grada u kojem su smješteni objekti. Bili smo začetnici i pokretali smo te aktivnosti, a u novinama smo pročitali da te investicije neće biti. Sve što smo dosad radili, bilo je u odličnoj suradnji, a ove godine se dogodilo da Grad nitko nije pitao niti bilo što rekao, a smatram da se to ne smije događati kako ne bismo postali dva ’protivnička tijela’ – rekao je Branko Hrg.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.