U srijedu JAKO-ova radionica ‘Kako biti promjena u zajednici?’

JAKOProgram JAKO poziva na radionicu “Kako biti promjena u zajednici?” koja će se održati u srijedu, 26. listopada 2016. godine u Koprivnici u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, na adresi Hercegovačka bb, 48000 Koprivnica, u vremenu od 9 do 17 sati. Radionica je organizirana u sklopu Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u RH (Program JAKO) kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Troškove sudjelovanja na radionici pokriva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a prijave se zaprimaju online. Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na broj mobitela 098/9332406 ili posjetiti službene internetske stranice www.programjako.info.

Program_JAKO_civilno_društvoRadionica kroz nekoliko cjelina, niz praktičnih vježbi i vođenih diskusija aktualizira problematiku s kojom se sve češće susrećemo: Svi pričaju o projektima – jesu li projekti/projektno financiranje i natječaji postali jedini način za stvaranje promjena? Krećemo li od ideja/želja ili od problema? Možemo li sami? Gdje su u svemu tome građani/naši korisnici? Je li novac jedini pokretač? Zašto se ideje često ne realiziraju ili staju u nekoj fazi? Što konkretno ja mogu promijeniti ili kako mogu doprinijeti? Zašto ne napravimo prvi korak?
Cilj radionice je ukazati na neke bitne faktore koji mogu utjecati na naše pokušaje stvaranja promjena u zajednici, bez obzira da li se radilo o jednokratnim akcijama ili dugoročnim projektima, te sudionicima ponuditi jednostavne alate koji im mogu pomoći u planiranju/provedbi promjena.

Vezano

Komentari su zatvoreni.