Ivan Lovrinović i Branimir Lokin nadzirat će investicije Mediteraninvesta

Novi nekretninski fond želi skupiti najmanje 200 milijuna kuna

Na tržištu investicijskih fondova, prošloga se tjedna pojavio još jedan zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom za ulaganje u nekretnine UČKA-MARJAN. To je ujedno i prvi fond koji je osnovalo društvo za upravljanje fondovima Mediteraninvest iz Križevaca. Hanfa je na sjednici održanoj 1. veljače Mediteraninvestu dala odobrenje za osnivanje fonda. Osnivač spomenutog društva je Goran Delić, inače osnivač i dioničar Križevačke banke koja je u dobrovoljnoj likvidaciji, a Delić je i član Nadzornog odbora fonda. Uz njega, u Nadzornom su odboru fonda ugledni ekonomisti Branimir Lokin i Ivan Lovrinović, Većeslav Rački stečajni upravitelj Gradske banke, te Časlav Stošić koji je do 2005. bio predsjednik uprave Križevačke banke.

Ciljani iznos temeljnog kapitala fonda, kako stoji u prospektu, iznosi 200 milijuna kuna, a Rački ističe kako će fond sredstva prikupljati dokapitalizacijom od strane investitora spremnih za ulaganje. Za usporedbu, Jadran kapital, najveći od tri nekretninska fonda koja već posluju, na koncu 2006. imao je imovinu vrijednu 85 075 508,46 kuna. Vrijednost imovine fonda Terra Firma iznosila je 52 201 901,41 kuna, dok je imovina Terra Mediterranea fonda bila vrijedna 25 957 197,28 kuna. Fond UČKA-MARJAN će najmanje 70 posto vrijednosti imovine ulagati u nekretnine, a najmanje 50 posto ulagat će u nekretnine na hrvatskom tržištu.

Posebnu pažnju fond će posvetiti ulaganjima u turističkom sektoru u kojem osnivači očekuju značajan rast. U vrijednosne papire ulagat će se najviše 15 posto vrijednosti imovine, dok će u novčane depozite fond ulagati najmanje 5 posto, a najviše 30 posto vrijednosti imovine. Upis i uplata dionica obavljat će se između 16. travnja i 16. svibnja ove godine. Dio kapitala fond planira ulagati i u zemlje Europske Unije te u susjedne zemlje u regiji. Fond će ulagati u stambene i poslovne zgrade s pripadajućim zemljištem, zemljišta na kojima se gradi, neizgrađena zenmljišta na kojima je dozvoljena gradnja te poljoprivredna zemljišta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.