Svečano otvorena cesta u Vujićima Vojakovačkim

U subotu navečer, 08. prosinca svečano je otvorena dugo isčekivana cesta u Vujićima Vojakovačkim. Cesta duga 1900 metara i široka 4 metra dobila je novo, asfaltno ruho, na radost svih mještana, a ponajviše školaraca koji njenu dužinu ponajbolje poznaju.

Mještanima Vujića, ali i njihovim gostima uvodno se obratila predsjednica mjesnog odbora Vojakovac, gospođa Aleksandra Mijić. Prvenstveno se zahvalila svima na dolasku, a zatim na strpljenju i ustrajnosti na dobivanju nove ceste. Naglasila je da za Vujiće nova cesta znači napredak, ali i radost za sve školarce, osvrnuvši se kako su mještani čekali duge 24 godine da bi dobili svoj asfalt. Pohvalila je gospodina Vasu Vujića koji je svojom predanošću bio maksimalno uključen i organiziran kako bi njegovo selo dobilo asfalt koji i zaslužuje nakon dugog niza godina vožnje po blatu i kamenju. Zahvalila se Županiji i Gradu s kojim imaju odličnu suradnju i razumjevanje za sve mještane malih sela oko Križevaca.

Gradonačelnik Mario Rajn sve je srdačno pozdravio, izjavivši kako su mještani dočekali svoj dugo sanjani san. Osvrnuo se kako je ruralni kraj jako bitan te će Grad uvijek imati vremena za sugestije, komentare i slušanje njegovih mještana. Gradonačelnik je naglasio kako želi da život na selu bude održiv, stoga valja kvalitetno ulagati u mještane i u održivost ustanova u kojima se zajedno vesele. Zahvalio se još jednom na suradnji sa Županijom i svima koji su projekt izgradnje ceste priveli do kraja. Zaželio je mještanima da se dugi, dugi niz godina voze po asfaltu te da je Grad uvijek na raspolaganju u svojim mogućnostima.

Prije svečanog rezanja vrpce, župan Darko Koren također je potvrdio kako svi težimo prvenstveno boljitku života, kako bi ljudi ostali živjeti u svojim mjestima, a u konačnici kako bi djeca našla interes i motivaciju da ostaju u mjestima svojih roditelja i održavanju života na selu. Zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima što ustraju na poboljšanju infrastrukture oko grada Križevci te se i dalje nada dobroj suradnji s Gradom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.