Učenici iz Nazora prvi put na Sudoku natjecanju i prošli na regionalno

Učenici Osnovne škole Vladimir Nazor prošli su tjedan sudjelovali na školskom natjecanju Sudoku, koje organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Mensa. Učenici križevačke škole prvi su put sudjelovali na ovom natjecanju i već je jedan od njih, Adrian Zidarić iz 6. b, s postignutih 80 bodova od 100 mogućih, pozvan na regionalno natjecanje koje će se održati krajem studenoga u Zagrebu.

Sudjelovali su još i Sara Gegač, Luka Novak, Ervin Zidarić, Petra Mateković, Lana Niemčić, Leni Nendl, Lena Lukša, Ivano Celovec, Patrik Kušec i Eva Bojko, a mentorica im je Natalija Radotović-Maksić.

Istovremeno se u više od 400 škola u Hrvatskoj natjecalo skoro osam tisuća učenika, a ovo najveće sudoku natjecanje na ovim prostorima provodi se kroz tri razine za sve učenike osnovnih i srednjih škola, pojedinačno i ekipno. Zadatke za sve razine natjecanja izrađuju članovi Hrvatske Mense, među kojima su i bivši sudionici svjetskih natjecanja. Natjecatelji će dobiti medalje, diplome, logičke slagalice, knjige i besplatna Mensa testiranja, a najbolji će Hrvatsku predstavljati na Svjetskom prvenstvu u sudoku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.