Križevačkim zadrugarima zajamčen povrat novca

NOVČARSTVO Križevačka štedno-kreditna zadruga ponovno postaje banka
       
KRIŽEVCI – Nakon godinu i pol gasi se Križevačka  štedno-kreditna zadruga i ponovno prerasta u Križevačku štednu  banku u skladu s novim zakonom, najavljuje njezin osnivač,  križevački poduzetnik Goran Delić. Osim poslovnice u  Križevcima ostat će i poslovnice u Zagrebu, Koprivnici, Bjelovaru, Rijeci, Splitu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku.

Projekt "Učka-Marjan"

Nekoliko tisuća zadrugara ne moraju se brinuti za svoje uloge  jer im je za povrat osiguran novac, kaže Delić i podsjeća da  je nakon likvidacije svoje prve banke isplatio štedišama  njihovih 60 milijuna kuna u samo mjesec dana. Ostalo je još  samo nekoliko desetaka štediša kojima kroz mjesec, dva  dospijevaju depoziti za povrat. Temeljni kapital nove banke  iznosit će najmanje osam milijuna kuna, no najvjerojatnije će  biti i veći, kaže Delić. Osim banke potiče i novi projekt  za osnivanje investicijskog fonda za promet nekretnina pod  nazivom "Učka-Marjan",  koji bi poslovao na području cijele  Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Križevci mu pretijesni

– Radi se o poslu koji u Hrvatskoj još nije osobito  razvijen, a pruža široke mogućnosti ulaganja u zemljište i  opremanje za određene namjene, od proizvodnje hrane, do  turizma. Još je dosta zemljišta u državnom vlasništvu koje je  zapušteno ili nije privedeno namjeni, a moglo bi se oplemeniti  trajnim nasadima kao što su vinogradi i voćnjaci upravo u  križevačkom kraju. Sve je to vrlo zanimljivo upravo prije  ulaska Hrvatske i susjednih zemalja u Europsku uniju,  objašnjava Delić. On je već iskočio izvan lokalnih okvira – ne  samo po poslovnim zamislima, nego i svojim hobijima. Svaki  slobodni trenutak provodi u jedrenju na Jadranu sudjelujući i u međunarodnim regatama, ili pak u letenju svojim privatnim sportskim zrakoplovom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.