Konstituirano je Vijeće srpske nacionalne manjine

Nakon izbora članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina koji su održani 7. svibnja, jučer je u Gradskoj upravi konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine grada Križevaca. Za članove su izabrani: Goranka Manojlović, Olivera Manojlović, Nikola Ostojčić, Pero Carević, Gordana Šuka, Radojka Cetušić, Bojan Milošević, Jovo Vitanović, Izvorinka Milinčić, Sreto Kos, Bosiljka Rakić, Zoran Vitanović, Jovanka Vitanović, Milan Kajganić i Zvezdan Ratković.
Sjednicu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel uz čestitke izabranim članovima i želje za uspješan rad.

Izbori članova vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave provode se u županijama, gradovima odnosno općinama na čijem području pripadnici pojedine nacionalne manjine sudjeluju s najmanje 1.5 posto u ukupnom stanovništvu županije, grada ili općine, u gradovima odnosno općinama na čijem području živi više od 200 pripadnika pojedine nacionalne manjine. U Križevcima je 347 birača pripadnika srpske nacionalne manjine, a na ovim izborima ih je glasalo deset posto.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.