Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1329

Delegacija Perzeida kod spomen obilježja meteorita Hrašćina koji je ovdje pao prije točno 270 godina (foto Andrej Dundović, 22. svibnja 2021.)

U Temi Krugova slušamo završetak diskusije nakon javnog predavanja o turbulencijama u svemiru dr. sc. Andreja Dundovića u okviru projekta Future Hub Križevci, koje je održano 25. ožujka u Hrvatskom domu u Križevcima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Priče moje bake Stefanije Leonardi Hartley, knjiga za mlade je Zamrznuto ogledalo Tamare Lövey, na odjelu beletristike Marta i Ivek: Povijesno utemeljena priča Josipa Petrlića Pjera, a na stručno-znanstvenom odjelu Što se novcem ne može kupiti: Moralne granice tržišta Michaela J. Sandela.

Na današnji datum rođen je Ralph Waldo Emerson, započeo je desant na Drvar, umrli su Pedro Calderón de la Barca, Robert Koch i Krešimir Ćosić.

U Vijestima Krugova pitamo je li Kristofor Kolumbo bio Hrvat (!), saznajemo da je otvoren hrvatski paviljon na 17. Venecijanskom bijenalu, da se otvara izložba Fali zidara, te gdje će se sa zakašnjenjem održati 58. Goranovo proljeće. Pratimo i zbivanja na projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo 270. godišnjicu meteorita Hrašćina i festival u vezi s tom obljetnicom, predstavljanje Udruge Perzeidi i meteorita Križevci zagrebačkim studentima, novu u zviježđu Kasiopeja te poredak terestričkih planeta na nebu nakon zalaska Sunca ovih dana.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Gustava Holsta, Mikea Oldfielda, Ralla Donnera, Marka Knopflera, grupe Scorpions te iz filmskog serijala Ratovi zvijezda.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1329 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 25. svibnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.