Ministarstvo zbrojilo pomoći u 2006.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti podvuklo je crtu pod prošlogodišnje financiranje projekata udruga koje rade s mladima, braniteljima te osobama s posebnim potrebama. Od onih s područja Koprivničko-križevačke županije, križevačka Udruga KVARK je za rad Kluba kulture dobila 65.000 kuna, koprivnička HVIDR-a za Likovne kreativne radionice 7.000, dok je 10.000 dobio Rukometni klub Koprivnica za organiziranje Memorijalnog turnira.

Ministarstvo je s 15.000 kuna pomoglo sportske susrete udruga iz Domovinskog rata u organizaciji Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko–križevačke i Virovitičko–podravske županije. Najizdašniju potporu dobila je koprivnička Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, čak 160.000 kuna, i to za realizaciju dva projekta – ‘Otvorena vrata kluba’ i igraonicu ‘Dodir’. Slijedi križevačka Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom koja je s oko 150.000 provela projekt ‘Kvalitetno provođenje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju’.

Za održavanje radionica u županijskoj Udruzi invalida izdvojeno je oko 70.000, a križevačkoj Udruzi invalida za terapijsko jahanje 60.000 kuna. Za svoje projekte ukupno 90.000 kuna dobile su koprivnička Udruga za sport i rekreaciju za „Sportske igre mladih“ te Udruga mladih Koprivnica za festival „Mnogo u malom“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.