‘Kombi’ glazbenika za kombi Centra za OOR

pc220107.jpg

Sijaset vrsnih glazbenika sinoć je u Klubu kulture u Križevcima priredio iznimni glazbeni doživljaj za oko 150 gostiju koji su došli na koncert solistica i dvije grupe a povodom završetka ovogodišnje humanitarne akcije FIVE4KIDS.

pc220017.jpg

Dvije križevačke djevojke, gitaristice Sonja Mrnjavčić i Tamara Perc, svojim su solističkim izvedbama i zajedničkim nastupom podsjetile da je razdoblje godine koje je pred nama vrijeme mira i darivanja, pa i one svoju glazbu daruju svim ljudima koji u doba "brzog protoka vremena" mogu izdvojiti časak za stihove u glazbi.

pc220038.jpg

Pjevajući i svirajući uglazbljenu poeziju bardova hrvatske književnosti, kao i izvedbama vlastitih glazbeno-tekstualnih ostvarenja, Tamara i Sonja bile su uvertira za skupinu bivših i sadašnjih, ali svakako željnih svirke i aktivnosti, križevačkih glazbenika.

pc220071.jpgpc220054.jpgBoris Brčić na basu, Josip Konfic za bubnjevima, Krunoslav Odoran s klavijaturama, Krešimir Prevarić uz gitaru te Ivo Prodan i Jelka Vukobratović na saksofonu i flauti, uz glas Sonje Mrnjavčić pokazali su svoje glazbeno umijeće, koje je unatoč tome što su jučer prvi puta javno zajedno svirali, izazvalo buran pljesak ispunjenog Kluba kulture.

pc220084.jpg

Vrhunac večeri pripao je križevačkom kantautoru Luki Belaniju, koji je u suradnji s članovima zagrebačkog sastava Aromajazz, pokazao svoje višestruko glazbeno znanje, svirajući klavijature i gitaru. Njihove izvedbe p(r)obudile su interes za ritmom ispunjeni jazz-rock izričaj, kojeg su pružili i na koncertu Glazbenog foruma u svibnju. Glazbeni "božićni kolač u petak" križevačkih i zagrebačkih glazbenica i glazbenika dvjestotinjak se minuta "pekao" u Klubu kulture, zagrijavši dlanove publike i ostavio je "odličnu aromu" u ušima i očima.

pc220131.jpg

Sinoćnji koncert zadovoljio je apetite "tri autobusa Križevčana" za lijepom glazbom, koji su, priloživši više od 1500 kuna, začinili završni događaj FIVE4KIDS, ujedno se priključivši vožnji k nabavi kombija za djecu iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i njihove roditelje, nastavljajući humani duh akcije FIVE4KIDS i nakon njezinog "službenog" kraja. Sponzor glazbene večeri bilo je poduzeće Grafocentar.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.