Kamilk nam već tri mjeseca nije isplatio predano mlijeko

JutarnjiList.gif Cijelu jesen nismo dobili ni jednu kunu, a 30. studenoga uplatili su dug za kolovoz, tvrde seljaci

KRIŽEVCI – Božić je na vratima, a ja sumnjam da ću ga moći proslaviti uz bogatiji blagdanski stol, jer za tri mjeseca nisam dobio novac za predano mlijeko tvrtki Kamilk.

Gotovo svakodnevno netko iz sela zove Kamilk, a oni stalno odgovaraju da se još malo strpimo, da bi nam, nakon što cijelu jesen nismo dobili ni kune, 30. studenoga umjesto obećane dvije rate uplatili samo dug za osmi mjesec. Poslije toga opet samo obećanja, no novac ne stiže.

 

Zvali smo i Vindiju kojoj Kamilk predaje mlijeko, no tamo su nam rekli da oni Kamilku redovito plaćaju – požalio nam se proizvođač mlijeka iz Fajerovca, sela u općini Gornja Rijeka, jedan od malih kooperanata koji su se posljednjih dana nakon brojnih upita KAMILK-u počeli obraćati i načelnicima općina. Potvrdili su nam to i u općinama Sv. Petar Orehovec i Kalnik, gdje su zaprimili brojne pritužbe svojih mještana koji nisu u sustavu PDV-a, a koji su počeli sumnjati kako tvrtka Kamilk obrće njihov novac dok oni više nemaju čime platiti ni struju.

– Situacija je još gora jer nam od ljeta država nije isplatila ni premije za mlijeko – rekla je jedna kooperantica i dodala da od mlijeka školuje svoje troje djece. Zbog neizdržive situacije neki, poput kooperanta iz Kalničkog Potoka, od početka ovog mjeseca mlijeko su počeli predavati Luri. No zato još više strepimo hoće li nam biti plaćen tromjesečni dug za mlijeko – rekao je Dražen Car iz Kalničkog Potoka.

Vlasnik tvrtke Kamilk Vladimir Kolić je, pak, rekao da nije točno da se on služi novcem kooperanata.

– Točno je da imamo problema s isplatamakooperanata koji nisu u sustavu PDV-a i da nas Vindija, kojoj predajemo najviše mlijeka, uredno servisira. No problema imamo s tvrtkom Sirko iz Čakovca, oni su nam dužni oko četiri milijuna kuna. Tvrtku Sirko zbog duga smo i tužili čim dobijemo novac, problema više ne bi trebalo biti – rekao je Kolić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.