Križevčani opet prvi u cestovnim motoutrkama

JutarnjiList.gifKriževački AMK četvrti put zaredom ‘pomeo’ svu konkurenciju na cesti

KRIŽEVCI – Križevački AMK četvrti je put zaredom državni prvak u cestovnim motoutrkama.

Od devet najbolje plasiranih vozača u tri klase brzinskih cestovnih motoutrka, četiri mjesta pripala su vozačima križevačkog AMK, dok su od ukupno šest klasa motorallyja Križevčani pobjednici u čak 4 klase, a Robert Prožek (18) i ovogodišnji je najbolji motociklist u disciplini moto-rallyja, ujedno je i dobitnik Zlatne kacige jer je tri godine uzastopno pobjednik u jednoj od klasa.

 Nagrada za 55. obljetnicu

Nakon što su u subotu u Rijeci uručene nagrade Hrvatskog motociklističkog saveza, čulo se to jučer na konferenciji za novinare u križevačkom AMK, koji je ove godine četvrti put ekipni prvak hrvatske u cestovnim motoutrkama, što je, kako je istaknuo predsjednik kluba Slavko Balog, najljepša nagrada za 55. obljetnicu kluba, a čemu su ove godine ponajviše pridonijeli Marko Višak, prvim mjestom u klasi 125 SP, Dražen Kemenović, drugim mjestom u klasi 600 SST, te Mislav Perkušić, s dva treća mjesta u klasama 125 SP i šesto SST. Na konferenciju su domaćini pozvali i sve najbolje motocikliste iz cijele Koprivničko-križevačke županije čiji su vozači vrlo uspješni i u disciplini skutera, u kojoj ove godine za najboljeg motociklista proglašen  Križevčanin Mirko Zidarić, te oldtimer u cestovnim motoutrkama, supercrossu i motocrossu.

Pohvale za organizaciju

U motocrossu već godinama u raznim klasama pobjeđuje Križevčanin Marko Leljak, član AMK Karas teama iz Kloštra Podravskog, čiji je član Hrvoje Karas ove godine prvak klase MXX, dok je Marko Lovaković pobjednik klase MX2 u supercrossu. Konferenciji je prisustvovao i koprivnički veteran u cestovnim utrkama Krešimir Erdec (48), ovogodišnji pobjednik državnog prvenstva u klasi 1000 SSP u cestovnim motoutrkama i pokretač koprivničke motociklističke brzinske utrke koju je u subotu u Rijeci HMS proglasio za najbolje organiziranu cestovnu motoutrku, dok je križevačkom AMK pripalo priznanje za najboljeg organizatora natjecanja u disciplini motorallyja u kojoj su uz Prožeka, prva mjesta ove godine postigli još i Hrvoje Štimac, Anđelo Kossi te Darko Štimac.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.