Polaznici COOR-a zabavljali se i učili na SPARK-ovim radionicama

Učenici križevačkog Centra za odgoj i obrazovanje sudjelovali su tijekom listopada i studenog u radionicama koje su u sklopu projekta SPARK vodili nastavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, uz stručne suradnike edukacijske rehabilitatore. Kroz radionice održane u sklopu programa, polaznici su se upoznali s različitim temama prezentiranim uz podršku digitalnih tehnologija s naglaskom na novu tehnologiju proširene stvarnosti koja podiže uključenost učenika u obrazovni proces omogućujući nova korisnička iskustva u prezentaciji gradiva i edukacijskog sadržaja, kao i veću razinu motiviranosti učenika.

Teme radionica su primjenjive u svakodnevnom životu, od aktivnosti kuhanja i pojmova iz svakodnevnog okruženja, do sigurnosti na Internetu, komunikacije s osobama s invaliditetom i komunikacijskim teškoćama. Radionice su se održavale u prostorijama COOR Križevci na opremi nabavljenoj u sklopu projekta s aplikacijama koje je dosad razvila Kompetencijska mreža ICT-AAC.

U posljednjih desetak godina u Hrvatskoj djeluje Kompetencijska mreža ICT-AAC koju čine znanstvenici i stručnjaci s nekoliko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, roditeljske i stručne udruge, medicinski i poslovni sektor. Temeljna svrha ovog oblika djelovanja je održavanje kontinuirane suradnje koja će spojem znanja i tehnologije doprinijeti kvaliteti života osoba sa složenim komunikacijskim potrebama.

Program ovih radionica koje se provode u okviru projekta SPARK odobrila je Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.