Bolje veze za studente i radnike

VecernjiList.gifPROMET Križevci dobivaju prigradske vlakove iz Zagreba

KRIŽEVCI – Nakon tri godine upornog dopisivanja s Hrvatskim željeznicama Križevci su uspjeli dobiti još bolju željezničku prometnu vezu sa Zagrebom – uvođenjem prigradskih vlakova i poslovnog vlaka "hitri varaždinec". Oni će početi voziti s novim voznim redom koji će se primjenjivati od 10. prosinca, potvrdio nam je jučer Franjo Hiržin, šef križevačke postaje.


Nagibni poslovni vlak "hitri varaždinec" na dionici od Varaždina i Koprivnice za Zagreb zaustavljat će se ubuduće na jednu minutu u Križevcima s dolaskom u 7.04 sata. Na povratku iz Zagreba, vlak će stizati u Križevce u 17.04 i nakon jedne minute produžiti vožnju u Koprivnicu i Varaždin. Novost je uvođenje prigradskog vlaka iz Zagreba i Vrbovca do Križevaca s dolaskom u 10.02 sati i polaskom za Zagreb u 10.12 sati. Dosad, naime, iz Križevaca nije bilo vlakova za Zagreb u vremenu od 8.59 do 11.51 sati. Studente i radnike će obradovati večernji putnički vlak iz Zagreba s polaskom u 21.08 sati i dolaskom u Križevce u 22.05, koji se u 22.18 vraća u Zagreb.



Uvođenjem toga vlaka pomaknut je i polazak večernjeg vlaka iz Križevaca za Bjelovar sa 21.15 kao dosad na 22.14 sati, kako bi na njega stigli putnici iz Zagreba. S novim voznim redom Križevce će s metropolom povezivati dnevno čak 23 putnička, ubrzana, brza i poslovna vlaka, što će zacijelo privući još više putnika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.