Križevčani Vedrana, Ksenija i Filip osvojili su Znanstveni turnir

Vedrana Podravec, Ksenija Bukovčan i Filip Komarica iz OŠ Ljudevita Modeca pobjednici su 4. Znanstvenog turnira koji se danas održavao u Križevcima. Oni su kao ekipa pod nazivom “Domaći” među osam ekipa ostvarili najbolji rezultat na ispitima iz kemije, biologije i fizike te u praktičnim zadacima, i osvojili 47 bodova. Pripremali su ih mentori Anica Hrlec, Matej Dobrić, Dino Borčić i Petra Kačarovski.

Drugo mjesto s 39.5 bodova osvojili su Veronika Šabijan, Oliver Srbljinović i  Jakov Antolić iz OŠ Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke s mentoricom Matejom Prosinečki. Treći s 38.5 bodova su Nika Nemec, Saša Šatrak i David Brlek s mentoricom Danijelom Črnec iz OŠ Kalnik.

Bilo je jako zabavno i zanimljivo, a mnogo sam toga naučila. Najteža nam je bila fizika, iako mislimo da ne bismo imale problema da smo ponovile formule. Više volimo zadatke bez računanja. Pokusi su bio jednostavni, ali je računanje bilo teže“, rekle su za novinare školskog lista “Izvor” učenice Sara Martinčić, Judita Maznik i Ana Zlatec iz OŠ Đurđevac. Oliver Srbljinović iz Gornje Rijeke za turnir je rekao da je jako zabavan, zanimljiv i znanstven te da je puno toga naučio, a puno nije znao.Tema ovogodišnjeg turnira bila je znanost u medicini, učenici su pokazali znanje na ispitima iz kemije, biologije i fizike, ali i u praktičnom dijelu. Zadatak im je bio napraviti tri pokusa i to laboratorijsku pretragu urina koristeći znanja iz kemije, iz fizike su morali odrediti fizikalna svojstva krvi, a zadatak iz biologije nazva je jednostavno “Bolje spriječiti nego liječiti”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.