‘Disko pastir’ uskrisio plesne večeri u Križevcima


Stotinjak duša, vlasnica i vlasnika rasplesanih bokova, subotnje je velikovečernje bdijenje provelo u Klubu kulture, plešući po glazbenim taktovima u izboru Degustizija Amassija, posljednjeg pastira disco-glazbe i propovjednika ritmova pod šarenom staklenom kuglom u gradu pod Kalnikom.


Disco-shock večer festivala Culture Shock pred blagdan je Uskrsa podsjetila građane na nekadašnje plesnjake u blagoupokojenoj diskoteci Spider i klinički disco-mrtvom Downtownu.


I dok su u subotu u okolnim selima pored Križevaca svijetlili krijesovi, u urbanom Klubu kulture zabljesnula je disco-kugla, uskrsnuvši time ugođaj plesnih podija 70-ih i 80-ih.


Degustizio je u nekoliko sati jahanja po računalnim DJ-programima, svojim glazbenim izborom nagnao prisutno mnoštvo na njihanje, plesno izvijanje i drmanje u nostalgičnim i zaraznim hitovima, koji su sa sudionika skidali gornje slojeve odjeće, ostavljajući većinu u outfitu prikladnom za plesački aktivizam.


Svo je vrijeme majstor Amassi pokazao zavidno profesionalno lice, uozbiljeno mliječnim brkom, koji će, nadamo se, uskoro biti ponovno viđen.


Disko večer Culture Shocka poslužila je kao uvertira i priprema za vrhunski glazbeni događaj koji će uslijediti već ove subote – koncert (Ne)normalnog Balašević Tribute Banda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.