SM iz Splita: NE betonizaciji Rive

stekati.JPGPonedjeljak 16.listopada. Zapuhala je bura i zahladilo je. Neće biti više kupanja… Danas je splitska luka praktički bez prometa, gostiju i šetača. Riva se priprema za preuređenje.


burica_1.JPGNema više štekata i cijeli dio od Marmontove do južnih vratiju Dioklecijanove palače bit će zatvoren do svibnja iduće godine.
kamen.JPG
Mnogo Splićana negoduje na različite načine, a jedan od izraza nezadovoljstva je posebno interesantan. Pokazuje kamene blokove koji bi se trebali ugraditi – u šetnicu Rive stavljao bi se umjetni kamen a u Bundek će ići originalni brački kamen.
letak_protiv_betonizacije.JPG
Također su dijeljeni leci koji pozivaju građane da pokažu neslaganje s načinom obnove šetnice Rive. Traži se protivljenje vrsti kamena koji će se ugrađivati, jer se i u Trogiru pokazalo da takav materijal nije dugotrajan i neprihvatljiv je tamo gdje je veće prisustvo soli.

I neki gradski vijećnici prošlog su tjedna tražili odgodu početka današnje obnove rive, dok se o tim radovima uz samu Dioklecijanovu palaču ne izjasne i državna mjerodavna i UNESCO-ova tijela, jer je palača pod njegovom zaštitom kao spomenik kulture. O prijeporima oko obnove i građanskom glasu protiv izvješćuju svi vodeći hrvatski mediji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.