Gradski ključ dobila mala gradonačelnica

VecernjiList.gifPRIREDBA Održano 3. križevačko malo spravišče

KRIŽEVCI – Vlast u Križevcima jučer su, makar samo na jedan dan, preuzela djeca iz dječjih vrtića, gradskih i okolnih škola potkalničkoga kraja. To je i simbolično označeno kada je gradonačelnik Branko Hrg predao gradski ključ predstavnici djece, maloj "gradonačelnici" i sportašici Lani Dušak, učenici 4. razreda OŠ Vladimira Nazora.



Ona je, pak, u svome pozdravnom govoru poručila da će se najmlađi družiti, zabavljati, veseliti i natjecati držeći se reda i pravila. Podsjetila je zapravo odrasle da poštuju sportsko ponašanje i kad pobjeđuju i kad gube. Malo je spravišče, kao mlađe izdanje poznate križevačke turističke priredbe po broju nekoliko stotina malih izvođača, sadržaju i raznovrsnosti programa, jučer nadvisilo ovogodišnje 39. veliko spravišče. Podsjećamo da je veliko spravišče početkom lipnja ove godine zbog hladnog vremena i propusta organizatora doživjelo fijasko, zbog čega je pokrenuta incijativa da se javnim natječajem odabere prijedlog za novi postav legende o pomirbi križevačkih purgera i kalničkih šljivara.

O tome ovih dana treba odlučiti povjerenstvo u sastavu uglednih zagrebačkih redatelja. Uz nastupe malih pjevača, glazbenika, plesača, sportaša, glumaca i lutkara na pozornici na središnjem križevačkom Trgu A. Nemčića posjetiteljima je jučer pružena prilika kupiti rukotvorine djece iz vrtića i škola, te kolače, a sav prihod bio je namijenjen udomiteljskom Domu Svetog Marka Križevčanina za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.