Križevci se predstavili u Lipiku

gradonacelnik_otvara_izlozbu.jpgU subotu je u Lipiku otvorena zajednička izložba slikara Križevačkog likovnog kruga i likovnog kruga Sv. Ivan Žabno. Izložba je ostvarena posredstvom prijateljstva, odnosno, rodbinskih veza koje obitelj Solar vežu uz Lipik i uz Žabno, te naravno uz Križevce. Za izlagače i posjetitelje otvorenja iz Križevaca i Žabna bio je organiziran autobus, te je ovo ujedno bilo predstavljanje naših gradova u Lipiku.

jedna_od_bezimenih_umjetnica.jpgLipik nas je dočekao otužan, vidljivo ranjen od rata od kojeg je doduše prošlo već deset godina, ali na većini su zgrada ožiljci kao da je netom završio.
Samo stare razglednice podsjećaju na sjaj malog mondenog kupališta i vrela termalnih voda, poneka je zgrada obnovljena, uglavnom privatnim ulaganjem, malo toga u ovoj slici budi nade u skorašnju obnovu života u gradu.

Gostoljubivo smo dočekani uz svečani protokol otvorenja izložbe koji je ušao u program obilježavanja Dana grada Lipika. Oba društva predstavila su se, već možemo reći, standardnom postavom
slikara, kako smo već više puta istaknuli i pisali, nadprosječne
kvalitete za jedno lokalno likovno društvo.
razglednica_iz_lipika.jpg I mada je ovo jedina organizirana likovna udruga u Križevcima, u njenim redovima nedostaju neki mlađi i školovani autori koje bismo rado vidjeli da izlažu zajedno s KLK, ako ništa drugo, barem na izložbama na kojima udruga predstavlja likovni život Križevaca izvan Križevaca.
katalog_s_bezimenima.jpg
Svečarski ugođaj na otvorenju izložbe nažalost zasjenio je grub propust organizatora, Galerije grada Lipika, koji je u katalogu naprosto izostavio opise slika koji su mu bili blagovremeno dostavljani, ali ih navodno kustosica nije uspjela "spojiti" sa slikama, pa su tri autora dobili uz svoje radove pridjevak "bez imena".

Na kraju se i gradonačelnik Lipika, g. Antun Haramija, morao ispričati, razmijenjeni su pokloni, te se raspoloženje vratilo među domaćine i među goste i takvo potrajalo do kasno u noć.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.