Državne potpore socijalnoj samoposluzi i šegrtskom srcu

201504021712550_Socijalna_Samoposluga_Sveti_Marko_Krizevcanin

ZAGREB – Projekt križevačke Socijalne samoposluge dobio je na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti 194.000 bespovratnih kuna. Križevačko Gradsko društvo Crvenoga križa, kao nositelj projekta moći će tim iznosom unaprijediti rad samoposluge kojoj su dali ime Sveti Marko Križevčanin, a partneri su mu tamošnji Centar za socijalnu skrb i Glas mladih – Volonterski centar “Link”, te lokalna samouprava. Križevačka Socijalna samoposluga formalno djeluje od kraja ožujka, kada su partneri sklopili sporazum o suradnji, te je počela podjela osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština u nekadašnjoj portirnici bivše vojarne. Sada dobivenim novcem tijekom idućih 12 mjeseci nabavljat će se dodatne količine robe za samoposlugu, kojoj je planirano proširenje popisa korisnika i na mještane četiri susjedne općine.

I u koprivničku Obrtničku školu stigle su dobre vijesti nakon sastanka Odbora za procjenu kvalitete projekata koji su u Ministarstvu socijalne politike i mladih prijavljeni među usmjerene borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Naime, školin projekt Šegrtsko srce uvršten je na privremenu listu odabranih projekata za dodjelu bespovratnih sredstava te mu je odobren iznos od 169.500 kuna. Tim projektom i novcem Udruga Šegrtsko srce namjerava financijski podržati 20 siromaštvom najugroženijih obitelji svojih učenika, i to tako što će im iznosima od po 500 kuna mjesečno pomagati nabavu namirnica i higijenskih potrepština, kao i udžbenika, školskog pribora i opreme, radne odjeće i obuće, plaćanjem prijevoza, zdravstvenih pregleda i drugih troškova. Do potpisivanja ugovora s Ministarstvom socijalne politike i mladih o dodjeli bespovratnog novca doći će čim škola dostavi traženu dokumentaciju. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
4 komentara
  1. objektivno piše:

    eto i jedna lijepa vijest

  2. Pčelica Melica piše:

    čestitke svima koji su sudjelovali u ovom projektu 🙂 bilo bi super kad takvih mjesta ne bi trebalo biti, ali je svakako važno da si ljudi međusobno pomažu .. čestitke i volonterima Volonterski Centar Link i hvala što su skupljali namirnice za samoposlugu ..

  3. Stojan Miščević piše:

    Opet na točkice,,,žgadija ima, zaboli ih,,,,!

  4. Ivan Bermanec piše:

    DA BAS SUPER,UMJESTO DA SMO EKONOMSKI RAZVIJENI!!!!!

Komentari su zatvoreni.