Dužnosnici bez bicikala

Neispunjena_gradska_voznja.JPGManifestacija Dana bez automobila u Križevcima je prošla s polovičnim uspjehom, a najavljena vožnja gradskih dužnosnika na biciklima, koja je mogla ispasti zabavna, otkazana je unatoč odličnim vremenskim uvjetima i očekivanjima građana.

Slucajni_vozac.JPGOsim dogradonačelnice, jednog pročelnika i referenta koji su ipak izabrali šetnju, nitko drugi od visokorangiranih ljudi grada nije viđen kako se kreće parkom ili cestom, tijekom akcije kojoj je grad glavni pokrovitelj. Zacijelo su bili spriječeni važnim poslovima, ili ih je izostanak gradonačelnika, koji je s obrtnicima bio na Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku, gradu koji također obilježava Europski tjedan kretanja, učinio nepokretnima za sudjelovanje u ovoj zdravoj i korisnoj društvenoj aktivnosti.
Puhali_bez_auta.JPG
Bez predstavnika pokrovitelja cijela je manifestacija protekla mirno i skromno, s povremenim prolascima biciklista i hodačima kojih petkom uvijek ima. Pažnju su privlačili tek žongleri i Lipini štrukli, a uspavanu gradsku jezgru poslijepodne su razbudili gradski puhači u desetminutnom defileu. Promet središtem grada ponovno je uspostavljen u 17 sati, s bukom motora i manje psovki vozača, kojima je smetalo što su morali ići zaobilaznicama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.