Vlasta Delimar pokazat će se Križevcima

Vlasta_Delimar_pojavila_se_u_KZ.JPGKriževački Klub kulture jučer je posjetila Vlasta Delimar, jedna od najznačajnijih i sasvim sigurno najslobodnija od svih slobodnih umjetnica u Hrvatskoj. Na povratku iz Koprivnice gdje je boravila na vlastitom posjedu u naselju Štaglinec, u Klubu se vidjela s organizatorima festivala Culture Shock, da bi s njima razgovarala o mogućnosti gostovanja i izvođenja performansa u svibnju iduće godine.

Kontakt s ovom istaknutom umjetnicom omogućio je Bojan Krhatlić, član udruge P.O.I.N.T., zaposlen u jednom zagrebačkom grafičkom poduzeću s kojim je i Vlasta surađivala. Vlasta Delimar i životni joj i umjetnički pratitelj Milan Božić razgledali su prostor Kluba, upoznavši se i s tehničkom opremom koja bi im koristila u postavljanju njihovih umjetničkih formi.

Caskanje_i_dogovaranje.JPG
Uz čaj i u druženju s kolegama Sašom Živkovićem i Zdenkom Balogom razgovaralo se i o umjetničkom stvaralaštvu, poslije čega se par Delimar-Božić kratko zadržao i na filmskoj projekciji.

Jedan od najsvježijih kontroverznih pothvata Delimarove u javnom prostoru bio je 2001. godine kad je, bez komadića odjeće na sebi, centrom Zagreba prošla na konju, u performanceu koji je nazvala Šetnja kao Lady Godiva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.