Jubilarna 20. manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije održat će se 28. i 29. rujna

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak 27. kolovoza održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 20. Dana voća Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Darko Sobota.

Glavne teme sjednice bile su utvrđivanje datuma manifestacije i programa te je odlučeno, kako bi se prilagodilo voćarima, da se ovogodišnji Dani voća održe 28. i 29. rujna. Prvog dana, 28. rujna, na rasporedu će biti tradicionalna stručna predavanja za voćare i sve ostale zainteresirane koja će se održati u prostorima đurđevačkog Gradskog muzjea, a obzirom na interes za lupinasto voće, prvenstveno lijesku, upravo će tome biti posvećena većina tema, kao i aktualnostima u voćarskom sektoru.

U subotu, 29. rujna, na glavnom đurđevačkom trgu voćari će na promotivno-prodajnoj izložbi predstaviti svoje voće i voćne prerađevine, a kao i svake godine, posjetitelje očekuje i kulturno-umjetnički program te izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Manifestacija je posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, kao i vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ovom prilikom pozivaju se svi proizvođači da se prijave za sudjelovanje putem prijavnice koja se nalazi u privitku. S ciljem poticanja razvoja domaće voćarske proizvodnje, Županija osigurava besplatni izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

Uz Grad Đurđevac kao domaćina, u organizaciji manifestacije sudjeluju i Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Turistička zajednica Grada Đurđevca, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica najkasnije do 20. rujna 2018. godine.

Vezano

Komentari su zatvoreni.