Bogat dvotjedni program povodom Blagdana Svetog Marka

SvMarko.jpgIdući četvrtak, 7. rujna 2006. godine obilježava se Dan Svetog Marka
Križevčanina
, 11. po redu otkad je tog košičkog mučenika svetim
proglasio prethodni papa, pokojni Ivan Pavao II.

Tim povodom u
Križevcima će se od 2. do 15. rujna održavati bogat vjerski i kulturni
program na više lokacija, uz svakodnevne svete mise u dvjema župnim
crkvama – Svete Ane te Majke Božje Koruške i sv. Marka Križevčanina te
u crkvi Svetog Križa.

CrkvaSvetogMarka.jpg

Procesija sa svijećama kreće 6. rujna u 19 sati od crkve sv. Ane do crkve sv. Marka Križevčanina, gdje taj i idući dan ispred crkve u parku bdije Odred izviđača "Kalnik". Istim putem kreće procesija i na sam Dan sv. Marka ujutro, gdje će se u 11 sati održati veliko misno slavlje predvođeno mons. Stanislavom Hočevarom, nadbiskupom beogradskim. Zatim će se u 12.30 u hotelu "Kalnik" održati 6. Susret osoba s invaliditetom Hrvatske.

CrkvaSveteAne.jpeg

Od koncertne ponude – već sutra, 2. rujna u 10 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održat će se svečana priredba za đake prvake OŠ Ljudevita Modeca. U nedjelju 3. rujna od 18 sati kreću 4. Susret crkvenih zborova u crkvi sv. Ane. Na sam Dan sv. Marka u istoimenoj crkvi koncert će održati Gradski tamburaški orkestar "Sv. Marko Križevčanin" s glazbenom školom Alberta Štrige, od 19.30 sati. Idući dan, u petak 8. rujna Mala dvorana Hrvatskog doma u 19.30 sati ugostit će Zagrebački kvartet saksofona. U nedjelju 10. rujna koncert će u 18.00 sati na istom mjestu održati Gradski puhački orkestar Križevci. Koncertne svete dane zaključit će u crkvi Svetog Križa Hrvatsko pjevačko društvo "Kalnik" i Dječji zbor GŠ Alberta Štrige, u četvrtak 14. rujna s početkom u 19.30.

CrkvaSvetogKriza.jpeg

Za mnoga likovna događanja u Domu sv. Marka Križevčanina povodom blagdana pobrinulo se Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo Lipa, koje će već 2. rujna postaviti izložbu slika "Križevački zvonici", od 20 sati. Na Dan sv. Marka čitavo će vrijeme otvorenih vrata dočekivati posjetitelje izložbe, kupce suvenira i kušače križevačkih štrukla. U naredne dane vikenda aktivne će biti 1. Kiparska i 2. Likovna kolonija pod nazivom "U zavičaju sv. Marka Križevčanina". Na Dan sv. Marka izložbu grafičkih mapa križevačkih autora s motivima sv. Marka u Klubu kulture postaviti će udruga K.V.A.R.K., od 20.30 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.