5. ‘Dani hmelja’ u novom ruhu

RKCLogo.jpgKriževačko Prigorje dobiva novu turističku manifestaciju; nakon što je protekle četiri godine Hmeljarska zadruga iz Gregurovca priređivala „Dane hmelja“, ove, pete godine održavanja organizaciji se pridružila i Turistička zajednica općine Sveti Petar Orehovec. Njezin predsjednik Marijan Štimac otvaranje trodnevne priredbe najavio je za petak u 11 sati, nakon čega će posjetitelji moći vidjeti prikaz berbe hmelja, degustirati pivo i gledati igrokaz učenika Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, a bogat program, kaže Štimac, nastavlja se u subotu poslijepodne.

– „Imat ćemo malonogometni ženski turnir – za sada imamo informaciju o osam ekipa – onda proglašenje najbolje uređene kuće i dvorišta i nagrađivanje; igrokaz kojega izvodimo u petak izvodit ćemo i u subotu, slijedi nastup Udruge „Podkalnički plemenitaši“ iz Gornje Rijeke, dalje, Kulturno umjetničko društvo „Tomislav“ iz Žabna izvest će nam jedan dio svog programa, i navečer druženje uz sastav „OK band“ iz Križevaca.“
U nedjelju program „Dana hmelja“ počinje u 10 sati predavanjem savjetodavne službe Hrvatskog zadružnog saveza na temu „Zadruge i hmeljarstvo“, a kao posebnost trećeg dana priredbe predsjednik Turističke zajednice Svetog Petra Orehovca Marijan Štimac je izdvojio Olimpijadu starih sportova u nedjelju poslije podne.
– „Bit će natjecanja u potezanju užeta, bacanju kamena s ramena, bacanju potkove i zabijanju čavala u panj. Tu imamo osam ekipa već osiguranih i mislim da će biti zanimljivo“, kaže Štimac.
„Dani hmelja“ u Gregurovcu završit će proglašenjem i dodjelom nagrada pobjednicima u starim sportovima, te nastupom kulturno-umjetničkih društava.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.