Mesić umjesto vojarne predlaže dom umirovljenika

VecernjiList.gifEKSKLUZIVNO Predsjednik Hrvatske zainteresiran za dolazak u Križevce

KRIŽEVCI – Tijekom boravka predsjednika Republike Stjepana Mesića prekjučer u Koprivnici, upitali smo ga hoće li doći u Križevce prilikom prenamjene bivše vojarne "Ban Stjepan Lacković".

Poticaj drugima

Poznato je da je upravo on prije dvije godine za Dan grada podržao inicijativu da Križevci dobiju na korištenje zgrade i zemljište bivše vojarne na desetak hektara u središtu grada.

– Svakako ću doći bude li postojala mogućnost, što će ovisiti i o
drugim poslovima, ali zainteresiran sam prisustvovati i tom događaju –
izjavio nam je predsjednik Mesić. To može biti poticaj i za prenamjenu
drugih sličnih neiskorištenih vojnih objekata – kazao je Mesić. – Radi
se o velikim kompleksima nekretnina s građevinskim objektima koji se
mogu iskoristiti za razne namjene.

Nešto se može komercijalizirati, dati na koncesiju na dugi niz godina, a dio vojnih objekata može se koristiti za javne i društvene potrebe. Pogledajte samo koliko se može otvoriti domova umirovljenika, a veliki prostori stoje prazni. Treba malo više organiziranosti i stvari se mogu riješiti – kazao nam je predsjednik Mesić.

Zadovoljni izjavom
Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, koji je na kraćem godišnjem odmoru, sa zadovoljstvom je pozdravio predsjednikovu izjavu jer ga je ionako namjeravao pozvati u Križevce. Pročelnik za gospodarstvo i financije Darko Masnec kazao nam je da će Vladin ured za upravljanje državnom imovinom najvjerojatnije prihvatiti procjenu križevačkog građevinskog vještaka dipl. ing. arh. Branka Kašika od dva i pol milijuna kuna za Dom Hrvatske vojske i građevinsko zemljište. U Dom HV-a namjeraju preseliti gradsku knjižnicu, a rasparcelirano građevinsko zemljište ponudit će se za stambenu i poslovnu gradnju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.