Spravišće poslovalo s manjkom

RKCLogo.jpgOvogodišnja manifestacija Križevačko veliko Spravišće završila je s
minusom od oko 72.000 kuna, uglavnom nastalim otkazivanjem najma
prodajnih prostora na otvorenom i naplate parkiranja zbog izuzetno
lošeg vremena prva dva dana priredbe. Uz financijsko izvješće gradskim
poglavarstvenicima, direktorica Turističke zajednice Križevaca Vlasta
Kliček ponudila je i način pokrivanja nastalog manjka prihoda.
– „Mi bi negdje poslije godišnjih odmora, u devetom ili možda desetom
mjesecu, kada bi to auto-kućama pasalo, napravili Križevačko
auto-spravišće. Od grada trebamo zelene površine i parkirališta, a
pozvali bi sve auto- kuće koje djeluju na području
Koprivničko-križevačke županije i sjevernom dijelu Hrvatske, iznijela
je zamisao direktorica Kliček.

Manifestaciju bi popratile sve osiguravateljske kuće i banke koje bi tijekom tri dana nudile posebne popuste na premije i kredite, a svoju ponudu izložile bi i trgovine auto opreme, sve praćeno zabavnim i ugostiteljskim sadržajima. Križevačko Poglavarstvo dalo je načelan pristanak ovoj ideji, no prava je rasprava krenula kad se pokušala odrediti budućnosti središnje prigorske turističke priredbe. Posao oko pripreme trebao bi preuzeti Organizacijski odbor, za čije je članove gradonačelnik Branko Hrg predložio 20-tak članova, od čelnika grada i gradskih ustanova, zajednica, tvrtki i udruga, do vatrogasaca i policije.

– „Ja sam razmišljao na koji način uključiti neke nove, druge ljude u organiziranje ovog programa važnog za grad Križevce, s ciljem, kao što smo odlučili, da ćemo do kraja šestog mjeseca formirati Odbor koji će započeti pripremu Spravišća za 2007. godinu i koji će pripremiti plan i program do kraja ove godine, s financijskom konstrukcijom i programom manifestacije“, obrazložio je prijedlog gradonačelnik Hrg.

Član Poglavarstva Franjo Husinec nije bio oduševljen ovakvim prijedlogom i rekao da misli da se neće ništa promijeniti, da će sve ići dalje uhodanim putevima i stazama, jer svi navedeni ljudi bili su i do sada uključeni u program Velikog spravišća, neki manje, neki više, pa se ništa nije promijenilo.

Husinec smatra da je manifestacija izgubila svoju fizionomiju, postala sastajalište pod šatorima, s previše folklornih a premalo građanskih elemenata, te da je potrebno potražiti savjete stručnjaka izvana, koji bi znali osmisliti izvorne sadržaje koji postoje, ali nisu zastupljeni. Na koncu zaključeno je da Organizacijski odbor ostane u predloženom sastavu kao operativno tijelo, a prihvaćen je i angažman savjetnika. Inače, ovo je prvi put da pripreme za novo počinju odmah po završetku Spravišća, pa se očekuju značajne promjene u manifestaciji koja će se iduće godine održati po 40. put.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.