Kako se registrirati na križevački portal

info_usklicnik.jpgKao što mnogi posjetitelji adrese www.krizevci.info već znaju, portal Križevci.info od svojeg pokretanja nudi mogućnost komentiranja članaka od strane čitatelja.

Do sada je ta mogućnost bila dostupna svim posjetiteljima, bez obzira
jesu li ili nisu registrirani članovi portala.

Zbog povećane razine
zloupotrebe te mogućnosti, od danas članke komentirati mogu samo
registrirani članovi portala. Kako se registrirati, pročitajte u nastavku.

Što predstavlja rečena registracija? To je postupak kojim korisnik odabire jedinstveni pseudonim pod kojim će objavljivati komentare na portalskom forumu. Najprije je potrebno odabrati opciju Registracija, prikazanu na sljedećoj slici, u lijevom stupcu na naslovnici.

Slikokaz_01.jpg

Pri registraciji je potrebno u doljeprikazani obrazac upisati valjanu adresu elektroničke pošte, dakle onu adresu s koje korisnik može pročitati poruku. Ako se ne upiše postojeća e-mail adresa, registraciju neće biti moguće izvesti do kraja.

Slikokaz_02_1.jpg

Ako korisnik ne želi da se njegov pravi identitet otkrije iz e-mail adrese, za postupak registracije može koristiti neki od besplatnih e-mail usluga, poput mail.yahoo.com ili mail.google.com, tako da tamo otvori vlastitu privremenu e-mail adresu. Nakon odabira opcije Pošalji registraciju, na e-mail adresu stiže poruka poput ove prikazane na sljedećoj slici, gdje je potrebno kliknuti na aktivacijski link.

Slikokaz_03.jpg

Slikokaz_04.jpgTime je postupak registacije završen i korisnik se s naslovnice www.krizevci.info može prijaviti na portal odabirom opcije Prijava, kako je prikazano na slici lijevo.

Time korisnik dobiva mogućnost ne samo komentirati članke nego i bilo koju temu objavljenu na portalskom forumu, ili započeti novu temu od interesa.

Bitno je napomenuti da, iako portal ne garantira korisnicima potpunu anonimnost, moguće je postići i zadržati visoku razinu pseudonimnosti i zaštiti vlastitu privatnost. Zapravo, to najviše ovisi o samom korisniku i sadržaju njegovih komentara.

Sada prijavljen na portalski forum, korisnik može komentirati objavljene članke na način da odabere opciju Komentiraj, te prvi komentira određeni članak ili dopiše svoj odgovor na već započetu temu odabirom opcije Odgovori.

Slikokaz_05.jpg

Slikokaz_06.jpg

Ovaj kratki vodič trebao bi posjetiteljima križevačkog portala olakšati korištenje navedenih mogućnosti, a sve u cilju nastavka dobre prakse – interakcije i komunikacije čitatelja o gradskim temama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.