Branko Hrg postao saborski zastupnik

ZAGREB – Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca i predsjednik HSS-a, od danas je i službeno saborski zastupnik. Na Markovu trgu zamijenit će svog prethodnika Josipa Friščića, koji je podnio ostavku a Glavni odbor stranke odlučio je da će u tom slučaju stranku u Saboru predstavljati njen predsjednik. Svjestan da je dobio iznimnu priliku za promociju i sebe kao zastupnika ali i HSS-a koji je jedan od gubitnika na posljednjim parlamentarnim izborima, Hrg je na pitanje hoće li u Saboru biti više HSS-ovac ili predstavnik građana ove izborne jedinice, odgovorio:
– Pa jedno i drugo! Moram biti i jedno i drugo ali nikada u onom dijelu lokal patriotizma neću odustajati od nekih stvari. Naravno da će me uvijek interesirati ono što se događa na našem području, na području znači cijele Druge izborne jedinice posebno na području jedinica lokalne samouprave, regionalne s koje dolazim.

Svojim Prigorcima i ostalim žiteljima Koprivničko-križevačke županije poručio je što mogu očekivati od zastupnika Hrga:
– Možete očekivati ljudsku riječ i zastupanje običnog čovjeka. To je ono na čemu ću ja najintenzivnije raditi i za što ću se najintenzivnije zalagati. Želim govoriti jezikom običnog čovjeka, i zastupati upravo one interese što mi ljudi govore.
Također doznajemo da će Hrg, bez obzira na novu zastupničku dužnost, nastaviti do kraja mandata odrađivati i posao križevačkog gradonačelnika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.