Križevačka pajdašija u posjetu zavičaju

Turisticka_navala.jpgČetrdesetak članova zavičajne zajednica građana križevačkog kraja u Zagrebu okupljenih pod nazivom Križevačka pajdašija danas je stiglo u cjelodnevni posjet Križevcima i okolici. Nakon jutarnje kave dobrodošlice u hotelu Kalnik, pajdaši i pajdašice prošetali su središtem grada, posjetivši najprije Zmajsku dvoranu križevačkog ogranka Braće hrvatskog zmaja, pa Turistički ured, te zatim postavu likovne izložbe Marijana Detonija u Gradskoj galeriji.

Ispred družbe Braća hrvatskog zmaja i Gradskog muzeja posjetitelje je pozdravio prof. Zoran Homen i gradonačelnik Branko Hrg, a ispred turističkog ureda Vlasta Kliček. Organizaciju boravka gostiju vodio je prof.dr.sc. Valentin Puževski, koji će za Dan Grada biti svečano proglašen počasnim građaninom Križevaca. Zatim su obišli crkvu Svetog Križa, posjetili Grkokatoličku katedralu i biskupski dvor te prošetali do kapele Svetog Marka Križevčanina, u Gornjem Gradu.

u_Zmajevom_gnijezdu.jpg

Daljnji plan boravka obuhvatio je posjet tvornici Badel 1862 u Apatovcu, a u vrijeme pisanja ovih redaka na red je došao izlet na Stari grad na Kalniku i Planinarski dom. Zatim sve goste iz Zagreba očekuje ručak po Križevačkim štatutima u osnovnoj školi "Kalnik" te slobodno vrijeme za druženje i šetnje, do samog povratka u hrvatsku metropolu u kasnim poslijepodnevnim satima.

Na_Detonijevoj_izlozbi.jpg

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.