Ivan Fureš treći na državnom iz veterine

Prije deset dana u Veterinarskoj je školi u Zagrebu održano državno natjecanje učenika srednjih škola veterinarske struke. Na dvodnevnom su natjecanju učenici završnih razreda rješavali pismene i praktične zadatke na temu dezinfekcije i sterilizacije, gdje je među najuspješnijima bio Ivan Fureš, učenik 4.c razreda Srednje gospodarske škole Križevci, osvojivši izvrsno treće mjesto. Fureša je za natjecanje pripremala mentorica Suzana Maranić Bošnjak.

– U praktičnom dijelu smo trebali pripremiti određene kirurške intrumente za sterilizaciju u Pasteurovoj peći i autoklavu te otopinu NaOH i rivanola. Idući dan bio je pismeni dio natjecanja, a nakon toga je održan i okrugli stol za mentore i profesore, ispričao nam je nagrađeni križevački maturant gospodarske škole, spomenuvši da su mu posebno zanimljive bile metode rada u kirurgiji, koje su predstavili profesori s Veterinarskog fakulteta.

U križevačkoj školi vrlo su ponosni na uspjeh svog učenika, koji se znanjem i vještinama pokazao vrlo osposobljenim za uključivanje u tržište rada ili pak nastavak obrazovanja u veterinarskoj struci.
– Na natjecanju sam imao priliku upoznati učenike iz svih veterinarskih škola u Hrvatskoj, uz zajedničko ponavljanje gradiva dobro smo se i zabavili. Za moj uspjeh, osim mentorice Maranić Bošnjak, zaslužne su i profesorice Celina Marinković te Slavica Krhatlić, koje su me pripremale, zaključio je Fureš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.