Konj kopitom opasno ozlijedio učenicu

VecernjiList.gifNESREĆA Djevojčica pala u školi jahanja u Križevcima

KRIŽEVCI – Četrnaestogodišnja Ema Novak, učenica 7. razreda OŠ Vladimira Nazora, teško je stradala u utorak oko 16.30 sati u školi jahanja u jahaonici Visokog gospodarskog učilišta na Ratarnici.
Pala je s konja Anubisa, koji ju je udario kopitom u glavu i teško ozlijedio, zbog čega je u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu podvrgnuta složenoj kirurškoj operaciji koja je trajala više od pet sati.
Njezino je zdravstveno stanje jučer bilo ozbiljno, ali stabilno, doznajemo od Željka Gagre, predsjednika Akademskog konjičkog kluba u Križevcima.

 
 

Djevojčica je inače bila odlična jahačica, iako je već jednom pala s konja i slomila ruku. No, takvi su padovi uobičajeni i najčešće prolaze bez ozbiljnijih posljedica, objašnjava Željko Gagro.
Užasnut sam ovime, a po svemu sudeći, djevojčica je stradala spletom nesretnih okolnosti. Kad je pala na pijesak najvjerojatnije je spontano htjela ustati i uspravila se u sjedećem položaju. Pritom se iznenada našla u vidnom polju konja koji je refleksno reagirao i udario je kopitom u lice, upravo po dijelu koji joj nije pokrivala zaštitna kaciga pripovijeda Gagro, koji je i sam iskusan jahač i instruktor jahanja.

Dodaje da su liječnici Hitne pomoći u Križevcima i u Koprivnici žurno reagirali i uložili krajnje napore kako bi djevojčici pružili pomoć i na vrijeme je prevezli u zagrebačku Dječju bolnicu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.