Marijan Belani ponovo predsjednik županijskog šahovskog saveza

Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije održao je jučer poslijepodne redovnu izbornu skupštinu u društvenom domu u Sv. Ivanu Žabno. Još jedan predsjednički mandat povjeren je Marijanu Belaniju iz Križevaca, dok je za tajnika izabran Ivan Baruškin iz Novog Virja. Uz nadzorni, izabran je i novi izvršni odbor s predstavnicima svih klubova članova, a čak 129 igrača svih uzrasta će u Hrvatskom šahovskom savezu predstavljati Marijan Belani te Krunoslav Ružić, koji je prije 20 godina čak bio predsjednikom HŠS-a.

Predstavnici sedam klubova s područja županije, “Koprivnica” i “Podravka” iz Koprivnice, “Konaki” Novo Virje, “Križevci”, “HAASS-Đurđevac”, “Stari Graničar” Cirkvena i “Tomislav-Goran” iz Sv. Ivana Žabna, prihvatili su izvještaje o radu i poslovanju saveza za prošlu godinu, u kojima je istaknuto sudjelovanje u kadetskoj i juniorskoj ligi sjeverozapadne Hrvatske, gdje je “Podravka” zauzela 1. mjesto u finalu kadeta te 2. mjesto u juniorskoj ligi. Posebno su ponosni na uspjeh svoja 24 juniora i kadeta na državnom prvenstvu u Šibeniku, gdje su među prvih 10 imali 10 igrača, a u samom vrhu bili su: Jurica Srbiš je kao trinaestogodišnjak osvojio 1. mjesto do 15 godina, Matija Ostović 2. mjesto do 13 godina, Robert Dušak 3. mjesto do 11 godina, a Nera Kovač 3. mjesto do 9 godina.

Za aktivnosti u 2008. godini savez je utrošio 50 tisuća kuna, od čega preko 60% za potporu svojim klubovima, od kojih jedan, “Podravka”, igra u drugoj ligi, dok ostali igraju u trećoj ligi Centar B. Uz organizaciju i redovito sudjelovanje na pojedinačnim prvenstvima županije za sve uzraste te na državnim natjecanjima i Sportskim igrama mladih, za ovu godinu najavljeno je i održavanje šahovskog kampa za talentirane mlade šahiste s područja županije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.