Brckovčina na najboljem putu da opet bude najljepše naselje

Križevačko prigradsko naselje Brckovčina zahvaljujući svojim stanovnicima, kako onim stalnima, tako i privremenima, koji ondje imaju vikendice, primjer je organiziranosti koja proizlazi iz volje samih građana da si prostor urede i usklade po svojoj mjeri i ukusu, ali i obziru prema okolišu.

Tijekom cijelog ljeta tako su, naime, ohrabreni prošlogodišnjom nagradom Turističke zajednice Križevaca za najljepše uređeno vikend naselje, uljepšavali svoje klijeti, vinograde i okućnice. Entuzijazam im nije presušio ni za najvećih kolovoških vrućina, kad bi većina, ako bi i pobjegla s vrelog gradskog asfalta, radije pila kupicu gemišta u hladovini, nego kosila travu i obnavljala drvenariju… 

No, obitelji Beti, Majnarić, Kulko, Prodan, Bogdanović, kao samo neke među onima koje opuštanje nakon posla nalaze na gradskom zapadu, osim što su se brinule o vlastitim goricama i zelenilu, u združenoj akciji dale su novi, informativni štih mjestu.

Akcija je rezultirala je svojevrsnom pločom dobrodošlice, jer su na ulazu u Brckovčinu postavili ploču s nazivom mjesta i prikladno je ukrasili.

Neovisno o ishodu skorog jesenskog izbora za najuređenije mjesto Križevaca, svi oni koji vole Brckovčinu pozivaju sebi slične i simpatizere tog naselja da sudjeluju u sljedećim akcijama, kako bi Brckovčina, poručuju, nosila epitet poželjnog, vjerojatno najbližeg križevačkog vikend naselja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.