Katarina Matosović iz Križevaca predstavnica u Nacionalnom vijeću učenika

Katarina_Matosovic_MZOS_Vijece_ucenika_RHU utorak 17. veljače 2014. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske, na kojoj su za novo vodstvo izabrani: Karlo Horvat, učenik 2. razreda Gimnazije Daruvar, novi je predsjednik Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske, zamjenik predsjednika je Matej Lovrić, učenik 3. razreda Gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima, dok je za tajnicu Vijeća izabrana Teodora Raguž, učenica 3. razreda požeške gimnazije.

Katarina Matosović učenica je drugog razreda Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, a na sjednici je pristupila savjetodavnom odboru Udruge srednjoškolaca. Udruga srednjoškolaca Hrvatske osnovana je od strane članova bivšeg saziva NVURH-a i jedina je udruga na razini države koja se aktivno bavi informiranjem, obrazovanjem i umrežavanjem srednjoškolaca na nacionalnoj i europskoj razini.

Također, na sjednici je prisustvovao i ministar prof.dr.sc. Vedran Mornar i nove predstavnike ukratko informirao o kurikularnoj reformi i drugim promjenama koje se pripremaju. Učenici su iznijeli svoje prijedloge te se time aktivno uključili u kreiranje bolje škole.

Nacionalno vijeće učenika najviše je predstavničko tijelo učenika osnovnih i srednjih škola i savjetodavno tijelo Ministarstva, a čini ga po jedan predstavnik iz svake županije. Neke od uloga Vijeća su zastupanje učenika i njihovih interesa u svim pitanjima koja se odnose na njihov rad i odgojno-obrazovni sustav. Predstavnica naše županije ponovo je Križevčanka, Katarina Matosović, koja je zamijenila dosadašnju predstavnicu Irmu Vargić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.