Kristijan Jačmenjak predsjednik HSS-ovih sveučilištaraca Križevaca

Prvi_sveucilistarac_HSS_KZ.JPGNa sinoćnoj, 4. po redu izbornoj skupštini Sveučilišne organizacije HSS-a Križevaca, za novog je predsjednika tog udruženja izabran Kristijan Jačmenjak, inženjer poljoprivrede.

"Sveučilištarci se smatraju donosiocima promjena i onima koji će Hrvatsku seljačku stranku voditi u narednom razdoblju."

Kazao je to gradonačelnik Branko Hrg, dodavši da je križevački "HSS iznimka u gradu i državi zbog hrabrosti da uvede nova mlada lica, što je dokazao na posljednjim lokalnim izborima. Od deset gradskih vijećnika HSS-a, čak petero dolazi iz reda Sveučilišne organizacije, a neki od njih su i u drugim upravnim tijelima."

Spomenuta je i uloga osnivača stranke, Stjepana Radića, koji je, uključivši u politiku seljake kao tada najširi sloj stanovništva, dugo imao udio u vlasti.
Pozdrav_gradskog_HSS_a.JPGDosadašnji predsjednik Saša Komarica izvijestio je skupštinu o dosadašnjim rezultatima – Sveučilišna organizacija HSS-a Križevci osnovana je 13. veljače 2001., broji 24 člana mlađih od 30 godina, studenata i završenih studenata.
Oni su održali mnoge tribine, humanitarne akcije i biciklijade. Među svoje uspjehe ubrajaju i osiguranje subvencioniranog željezničkog prijevoza studentima putnicima i novi način kreditiranja studenata, izglasan na Gradskom vijeću.

Za nastavkom djelovanja na poboljšanju života mladih u pozdravnom govoru založio se i novi predsjednik Jačmenjak. Osim njega, sinoć su u Gradskoj vijećnici izabrani i novi potpredsjednici, tajnik, blagajnik, članovi Nadzornog odbora i Suda časti Sveučilišne organizacije HSS-a Križevaca.

Jedan od ciljeva stranke, kako je kazao dožupan Darko Koren, bit će i "urbaniziranje i prepuštanje stranke mladima", kako bi je se počelo doživljavati kao stranku svih građana, a ne samo starijih i seljaka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.