Orehovčani najbolje poznaju Crveni križ

Prve_u_prvoj_pomoci.JPGGradsko društvo Crvenog križa Križevci zajedno je s Osnovnom školom Ljudevita Modeca danas provelo međuopćinsko natjecanje u poznavanju povijesti Crvenog križa i pružanju prve pomoći.

Natjecalo se pet osnovnih i dvije srednje škole s područja grada i susjednih općina.


Najboljima u poznavanju povijesti CK-a i pružanju prve pomoći pokazali su se učenici OŠ Sveti Petar Orehovec. Orehovečka ekipa od šest djevojčica u ukupnom je redoslijedu, nakon šest disciplina (povijest CK-a, povijest hrvatskog CK-a, prava čovjeka i djece, testovi prve pomoći i dvije vježbe prve pomoći) zauzela prvo mjesto, ispred OŠ Ljudevita Modeca, u čijim se razredima odvijalo natjecanje, te OŠ Kalnik.
Skole_u_CK.GIF
Predsjednik natjecateljskog odbora, prof. Dražen Bokan izvijestio je i da je u konkurenciji dvije srednje škole pobijedila Srednja gospodarska škola, ispred škole Ivan Seljanec.

Članovi prvoplasiranih sastava nagrađeni su diplomama Crvenog križa, dok su svi ostali učenici i njihovi mentori dobili pohvalnice i zahvalnice za hrabro sudjelovanje u iskazivanju humanosti na djelu, priopćila je Đurđica Kešer, ravnateljica Gradskog društva.
Županijsko natjecanje škola u poznavanju Crvenog križa i prve pomoći je 8. travnja u Đurđevcu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.